Potrivit cumvaplace.ro, de la momentul apariției ei, în 1991, când a fost creată de chef-ul francez Michel Bras, prăjitura a cucerit milioane de inimi. Iar combinația dintre ciocolata caldă care se revarsă din prăjitură, înghețata de vanilie și fructele roșii (zmeură sau căpșuni) este un răsfăț suprem. Greu de uitat!
INGREDIENTE
-
180 g ciocolată amăruie
-
7 cubulețe de ciocolată amăruie
-
130 g unt
-
4 ouă
-
150 g zahăr
-
50 g făină
Citește pe Antena3.roTimp de 12 ani, medicii i-au spus unui norvegian că este gras și i-au dat Ozempic. Avea, de fapt, o tumoare de 27 kg în abdomen -
Fructe proaspete (zmeură, căpșuni)
-
Înghețată de vanilie
CUM SĂ FACEȚI
- Preîncălziți cuptorul la 240 grade Celsius.
- Topiți ciocolata și untul pe baie de aburi.
- Bateți ouăle spumă împreună cu zahărul.
- Adăugați făina și mixați în continuare.
- La final puneți amestecul de ciocolată topită și amestecați.
- Turnați compoziția în formele de copt, noi am folosit de unică folosință, dar fără a le umple până la buza superioară. Umpleți până la ¾ din formă și puneți în fiecare câte un cubuleț de ciocolată.
- Așezați formele pe o tavă și dați la cuptor. Reduceți temperatura la 225 de grade și le coaceți 10 minute, pe ceas, până se crapă ușor deasupra.
- După ce le scoateți din cuptor și din forme, le răsturnați pe farfurii, individuale, le pudrați cu zahăr și le decorați cu zmeură/căpșuni proaspete. Nu uitați de înghețata de vanilie, se potrivește de minune cu desertul nostru de ciocolată.