Mod de preparare:
1 Orezul se fierbe în apă cu sare şi piper, se scurge şi se pune într-un bol. Ceapa se curăţă, se taie felii, se pune la călit într-o cratiţă cu puţină apă, sare şi piper. Când a devenit sticloasă se adaugă usturoiul feliat şi un ardei capia cuburi, se ţin pe foc cinci minute, apoi se adaugă untul şi smântâna.
2 Se toarnă făina dizolvată cu puţină apă şi se fierbe totul la foc mic până se îngroaşă compoziţia. Se pasează cu un blender şi se condimentează dacă mai este nevoie. Ardeii capia rămaşi se taie felii şi se pun într-un bol cu dovleceii feliaţi şi ciupercile tăiate în jumătăţi sau felii potrivit de groase.
3 Se amestecă cu ulei, sare, piper şi boia. Se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la foc mediu până devin aurii. Stafidele se pun într-un ibric, se acoperă cu apă, se fierb zece minute, apoi se scurg.
4 Se pun legumele în farfurii alături de orezul fiert, spanacul călit în puţin ulei şi se toarnă deasupra sosul cald sau rece.
Sfat: Se servesc calde, presărate cu fructele uscate şi cu o salată din sfeclă roşie.
Băutura: Cadarcă
Citește pe Antena3.ro