Slow Food Ţara Făgăraşului se alătură celor 1.300 de convivi din întreaga lume în lupta împotriva fast-food-ului, a dispariţiei tradiţiilor culinare locale şi a dezinteresului oamenilor faţă de mâncarea pe care o consumă. Vineri, 4 februarie, are loc lansarea oficială a conviviumului Ţara Făgăraşului. Cu această ocazie se va organiza o seară cu preparate culinare pregătite ca acasă în restaurantul Casa Terra din Făgăraş. Lansarea va fi urmată de o săptămână dedicată exclusiv produselor şi mâncărurilor tradiţionale din Ţara Făgăraşului. La acelaşi restaurant se organizează şi o expoziţie de fotografie semnată Mihai Sin şi Marius Blană.
Slow Food Ţara Făgăraşului a fost fondat din preocuparea pentru salvarea moştenirii gastronomice şi pentru promovarea mâncărurilor şi produselor locale. Proiectele Slow Food Ţara Făgăraşului se vor îndrepta în direcţia educaţiei gustului la copii, educarea localnicilor în ceea ce priveşte consumul de produse locale, culegerea şi promovarea reţetelor specifice zonei. Conviviumul se va alătura proiectelor Y.E.S. FOOD! (Young Europeans for Sustainable Food) coordonat de Slow Food Turda şi “Ţara Cerurilor Deschise-redescoperirea Ţării Făgăraşului”. Noul convivium va acoperi zona mărginită la sud de munţii Făgăraş şi Persani, la nord, nord-est de limitele sudice ale platoului Târnavelor, zona în care se află localităţi precum Făgăraş, Beclean, Calbor, Cincu, Cuciulata, Comăna, Dragus, Dumbrăviţa, Felmer, Hălmeag, Hoghiz, Lisa, Mandra, Parau, Racos, Recea, Sâmbăta, Şercaia, Săvăstreni, Sinca, Soars, Ungra, Vistea, Victoria.