x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cum vă place? Rețetă de post: Mâncare de urzici cu orez

Cum vă place? Rețetă de post: Mâncare de urzici cu orez

de Redacția Jurnalul    |    07 Apr 2023   •   08:15
Cum vă place? Rețetă de post: Mâncare de urzici cu orez
Sursa foto: Cumvaplace.ro

Despre mâncarea de urzici cu orez putem spune că este una dintre mâncărurile tradiționale de primăvară.

Și, pe cât de simple sunt ingredientele, pe atât e de gustoasă și sățioasă această mâncare. Iar dacă urzicile sunt printre preferatele voastre, aprilie este cel mai potrivit moment pentru a le pune la congelator, pentru iarnă.

Cumvaplace.ro

INGREDIENTE

  • 500 g urzici

  • 3 linguri de orez

  • 1 legătură de ceapă verde

  • 1 legătură de usturoi verde

  • 1 cutie de roșii tăiate în suc propriu

  • 500 ml apă în care au fiert urzicile

  • 1 legătură de pătrunjel verde

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Lamâie

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Fierbeți urzicile în apă cu ceva sare, dar nu mai mult de 2 minute. Le scoateți într-o sită și păstrați apa.
  • Căliți ceapa și usturoiul în ulei bine încins. Puneți și orezul și, după ce a devenit translucid, turnați 2 căni din apa în care au fiert urzicile. Puneți și niște sare și piper, după gust, acoperiți și lăsați să fiarbă 15 minute.
  • Adăugați roșiile din conservă și urzicile tocate și lăsați să fiarbă împreună 10 minute. Dacă mâncarea de urzici cu orez e prea scăzută, mai adăugați o ceșcuță din apa în care au fiert ierburile.
  • Pentru ceva mai multă aromă și gust, am adăugat și câteva felii de lămâie și am mai lăsat să fiarbă 5 minute. Stingeți focul, adăugați verdeața tăiată mărunt și poftă bună vă dorim!

REȚETĂ VIDEO

Mancare de urzici

×
Subiecte în articol: Mâncare de urzici orez reteta de post