x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Carmen Dragan    |    21 Feb 2007   •   00:00
"Pestele pentru a fi bun trebuie sa inoate de trei ori: in apa, in vin si in unt!"
proverb polonez

Victor Stan, Brasov: "In timpul meu liber imi place sa gatesc si deseori folosesc retete din revista dumneavoastra. As dori sa stiu cate ceva si despre fierberea la abur."
Prepararea bucatelor la abur este foarte sanatoasa. Alimentele isi pastreaza substantele nutritive, culoarea si textura mancarii, iar gatirea lor dureaza la fel de putin. Prepararea la abur se recomanda pentru peste si fructe de mare, pui si legume. Se foloseste un vas special si un cos de bambus, care se asaza peste cratita. Folositi mereu ingrediente proaspete si de calitate.

Oana Georgescu, Ploiesti: "As dori sa stiu cateva alimente care se pot prepara «en papillote», deoarece am auzit ca este o metoda moderna de a gati."
Termenul se refera la mancarurile impachetate in hartie pergament sau in folie de aluminiu si coapte la cuptor. Metoda este indicata pentru fructe de mare, pui, legume si fructe care pot fi pregatite in portii. In loc de grasime se foloseste vin sau vermut, sucuri de citrice, verdeturi aromate si condimente. Cateva linguri de lichid sunt de ajuns pentru ca mancarea sa se faca la abur si sa ramana suculenta.

Ileana Mihalache, Suceava: "Mi-am cumparat de curand un cuptor cu microunde si as vrea sa stiu, in afara de faptul ca pot prepara mancarea intr-un timp foarte scurt, care mai sunt avantajele unei mese gatite astfel".
Un lucru foarte important este ca prepararea la microunde necesita foarte putina grasime sau chiar deloc. Aceasta este o metoda indicata pentru carnea de peste, dar si pentru legume.

×