x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

14 Dec 2005   •   00:00
Meniuri cu timbru

14 decembrie 2005

Dragele mele,
Ma numesc Ana Maria, din Bacau, si va ofer o reteta de salata de grenadine. Pentru a insoti carnea prajita sau la gratar, o salata simpla este cea de grenadine. Ingrediente pentru doua persoane: jumatate de varza alba, circa 500 g, o grenadina, sare, piper, suc de lamaie circa doua lingurite, ulei de masline circa 4-6 lingurite. Pofta buna!

Draga redactie,
Acum, avand in vedere ca este Postul Craciunului si ca in aceasta perioada se mananca peste in fiecare sambata si duminica, o sa va dau o reteta foarte simpla si in acelasi timp buna si ceva mai dietetica. Sper din tot sufletul ca o sa va placa: crap umplut la cuptor. Se iau doi crapi de un kg fiecare si, dupa ce le-ati facut toaleta (sa nu le taiati capul), ii bagati in frigider pana cand este gata umplutura, care este compusa din aproximativ un kg de ceapa, cam tot atat morcov si cateva rosii, chiar si din bulion. Dupa ce se taie julien ceapa si morcovul, se dau pe razatoare, se pun intr-o tigaie cu putin ulei de masline (sau ulei normal), sare si piper dupa gust si se lasa sa se inabuse circa 30-45 minute, in functie de cat de repede se inmoaie. Cand e aproape gata, se pun cateva rosii si o jumatate de pahar cu vin alb. Dupa ce sunt gata, se iau pestii si se umplu cu aceasta compozitie si se baga la cuptorul incins, unde se lasa cam 30-45 minute, bineinteles ca intre timp se mai stropeste pestele cu zeama care se afla in tava. Pofta buna! Probabil ca saptamana viitoare o sa ne mai intalnim tot prin intermediul internetului la o alta reteta, cel mai sigur tot cu peste. O cititoare din Bucuresti

Stimata redactie,
Suntem in plin sezon al Sarbatorilor si e cazul sa ne mai inveselim, dar mai ales sa ne mai indulcim putin. Asa ca o sa va ofer o reteta de prajitura pe care eu o pregatesc foarte des familiei mele. Pentru reteta de chec cu ciocolata si vanilie aveti nevoie de: 3 oua, 175 g zahar, 175 g margarina, esenta de vanilie, 220 g faina cernuta, un plic praf de copt, 50 g ciocolata pentru prajituri. Zaharul, galbenusurile si margarina se bat cu mixerul. Se pune ciocolata la topit. Dupa ce s-a topit zaharul se incorporeaza in compozitie albusurile batute spuma tare si apoi faina cu praful de copt. Se imparte aluatul in doua: in jumatate se pune esenta de vanilie, iar in cealalta jumatate ciocolata, care nu trebuie sa fie fierbinte. Se pun in tava alternativ cele doua compozitii. Se coace 40 minute, se incearca cu o scobitoare.

×