x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

29 Iun 2005   •   00:00

Ma numesc Maria si sunt din Cluj. Imi place mult Jurnalul de bucatarie si recunosc ca pana acum am cumparat toate numerele. Ce mai, sunt un mare fan! Imi plac in special retetele cu care ne incantati la fiecare aparitie.

Draga redactie,
Ma numesc Maria si sunt din Cluj. Imi place mult Jurnalul de bucatarie si recunosc ca pana acum am cumparat toate numerele. Ce mai, sunt un mare fan! Imi plac in special retetele cu care ne incantati la fiecare aparitie. Unele mai dificile, altele mai usoare si mai putin costisitoare, de toate pentru toti. Si, ca sa va demonstrez ca si eu sunt o buna gospodina, nu imi ramane decat sa va ofer reteta mea speciala de dulceata de capsuni. Este preferata intregii familii. Ingredientele de care aveti nevoie sunt: un kg de zahar, un kg de capsuni, doua linguri cu zeama de lamaie si trei pahare cu apa. Asa ca treceti la treaba! Se aleg capsunile rotunde, speciale pentru dulceata, proaspete si tari. Li se scoate codita si se pun in apa, unde se tin o ora. Se scot si se asaza la scurs cu partea lata in jos. Intre timp, zaharul se pune la fiert si cand incepe sa clocoteasca, se adauga o lingura cu zeama de lamaie si se lasa siropul sa se lege bine. Se ia cratita de pe foc si se pun capsunile, se lasa cateva minute sa-si lase zeama lor, dupa care se pun din nou la fiert. Cand dulceata este pe jumatate gata , se mai adauga o lingura cu zeama de lamaie. Se incearca si, daca este gata, se ia de pe foc, iar dupa ce s-a racit bine, se toarna in borcane. Va multumesc si spor la treaba! Multa bafta si asteptam alte experiente culinare. Ne place.

Â

Dragele mele,

Imi face placere sa va citesc de fiecare data. Eu sunt pensionara si pentru mine sunteti o adevarata delectare. Va citesc articolele, iar de retete nu mai vorbesc. Cum timpul imi permite, imi place ca la fiecare sfarsit de saptamana sa-mi chem nepoteii si sa le gatesc ceva bun. Insa reteta mea preferata este borsul de cartofi cu verdeata, pe care o pregatesc cu mult drag de fiecare data. Este gustoasa, putin costisitoare si in zilele calduroase de vara merge de minune, mai ales rece. Ingredientele necesare sunt urmatoarele: 5 cartofi mari, doi morcovi, o telina, o legatura de patrunjel, un pastarnac, o ceapa, doua linguri cu bulion, doua linguri cu ulei, un litru bors, verdeata, sare si piper. In primul rand se spala si se curata zarzavatul, dupa care se taie patratele. Se prajeste ceapa in ulei si cand s-a rumenit, se adauga zarzavaturile taiate, prajindu-se impreuna, apoi se sting cu apa. Dupa ce a fiert zarzavatul, se adauga cartofii taiati sferturi. Cand s-au inmuiat cartofii, se adauga borsul clocotit, apoi bulionul. Se presara deasupra verdeata tocata. Sper sa incercati reteta, va asigur ca va veti simti bine!
Cu drag, Ioana Popescu, Bucuresti

Â

Draga redactie,
Ma numesc Monica si va ofer o reteta de paella. Se incinge uleiul de masline, dupa care se pune o ceapa mare taiata marunt, doi ardei capia taiati marunt, o vanata sau un dovlecel taiat in cubulete. Se lasa sa se inmoaie si apoi se iau vreo 300 g de costita de porc cu carnita pe ea si taiata felii cam de doua degete grosime fiecare. Se pune la rumenit. Apoi se iau doua pulpe, se impart in patru si se rumenesc si ele. Cand sunt gata, se adauga doua rosii coapte, descojite si fara seminte, taiate bucatele. Cand rosiile s-au inmuiat, se toarna zeama de carne de pui pana acopera totul. Se lasa sa mai fiarba si cand vedeti ca a mai scazut apa se adauga zeama si se toarna cate o cescuta de orez pentru fiecare persoana care va manca paella. (4 pers. - 4 cescute). Se lasa sa fiarba orezul si cu 5 minute inainte da a lua paella de pe foc se adauga usturoi pisat cu patrunjel (dupa gust).
Zeama trebuie sa intre in orez, dar bobul trebuie sa ramana intreg. Incercati si aceasta varianta. Nu o sa va para rau. Se poate face si cu iepure de casa in loc de pui.
Daca incercati, pofta buna!

×
Subiecte în articol: zeama adauga