x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

07 Dec 2004   •   00:00
Stimata redactie,

"Ma numesc Anda si sunt o mare admiratoare a revistei dvs. Astept cu nerabdare ca in fiecare zi de miercuri sa apara Jurnalul de Bucatarie. Ne prezentati atatea retete interesante si, in plus, unele dintre ele sunt usor de facut. Am incercat multe dintre retetele pe care le-am gasit in supliment si recunosc ca pe multe dintre ele le-am reusit, iar cei doi copii ai mei au fost incantati. Totusi, fara sa va suparati, as avea un mic sfat pentru dumneavoastra: poate ar trebui sa dati mai putine retete, pentru ca sunt cam multe pentru un numar. In rest, sunteti super OK, iar eu va citesc de fiecare data."

Stimata cititoare, va multumim pentru sfat si va promitem ca o sa tinem cont de el. Va prezentam cat mai multe retete, deoarece consideram ca este bine ca orice gospodina sa le poata alege pe acelea pe care le considera mai interesante si mai delicioase.

.

.

Dragi prieteni,

Click pentru a mari imaginea
"Ma numesc Gabriela Oprea si sunt din Buzau. Felicitari pentru Jurnalul de Bucatarie. Retetele sunt extrem de variate si foarte interesante. Pentru ca de la dumneavoastra am invatat multe retete, as vrea sa va trimit si eu una speciala pe care o pregatesc baietelului meu ori de cate ori am timp. Este vorba despre gogosile de cartofi, iar modul de preparare este unul simplu. Dar, mai ales, nu este o reteta costisitoare. Ingredientele sunt: 1/2 kg cartofi, 2 oua, 4 linguri faina, 2 linguri gris, 2 linguri unt, pesmet, sare. Se fierb cartofii in coaja, se curata si se dau prin masina de tocat. Se amesteca cu faina, grisul, ouale si se framanta bine. Se pune in oala apa la fiert cu un praf de sare. Aluatul framantat bine se face sul, se taie cate o felie, se modeleaza in forma ovala si gogosile rezultate se pun sa fiarba cand apa clocoteste. Cand sunt gata fierte, gogosile se scot cu lingura pe o farfurie. Peste ele se toarna pesmet rumenit cu unt si se servesc fierbinti. Va sfatuiesc sa le incercati, pentru ca sunt delicioase. Pofta buna si mult succes pe mai departe!"

.

.

Draga redactie,

"Sunt o cititoare fidela a revistei dumneavoastra. Ma numesc Maria si sunt pensionara. A fost o mare bucurie pentru mine cand a aparut suplimentul si in fiecare miercuri nu-mi scapa niciodata. Retetele pe care le prezentati sunt extrem de utile, dar acum, ca am decis sa va scriu, vreau sa impart cu cititoarele dvs. o reteta extrem de gustoasa. Este vorba despre covrigei cu miere. Iata ingredientele de care aveti nevoie: 2 linguri miere, 130 gr zahar, 50 gr unt, 250 gr faina, 2 oua, 1 praf de copt, 1 pachet ciocolata. Se freaca ouale intregi cu zaharul, untul si mierea. Se adauga praful de copt sau putin bicarbonat si faina ca sa se obtina un aluat potrivit de tare. Apoi se fac rulouri subtiri potrivit de lungi, se impletesc cate doua si se da forma de covrigei. Se coc in cuptor si, cand sunt gata, se inmoaie in ciocolata fierbinte. Sper sa incercati reteta si astept cu nerabdare urmatorul numar al revistei."

.

.

Stimata redactie,

Click pentru a mari imaginea
"Ma numesc Alina Ion si sunt din Bacau. Va felicit pentru retetele cu care ne indulciti sufletul de fiecare data. Le citesc cu multa bucurie, iar o parte dintre ele le-am incercat si am fost foarte multumita. Insa, pentru ca este o revista a noastra, a gospodinelor, o sa va trimit si eu o reteta pe care de fiecare data o pregatesc cu mult drag sotului si fetitei mele. Este vorba despre cornulete cu smantana. Iata de ce aveti nevoie: 3 linguri smantana, 150 gr unt, 250 gr faina, gem. Se amesteca smantana si untul cu faina. Se framanta 20 de minute si se lasa la rece doua ore. Se intinde o foaie, care se taie in patrate si se umplu cu gem sau nuca. Apoi se ruleaza si se coc in cuptor. Reteta este simpla si cu ingrediente nu foarte costisitoare. Va multumesc si multa bafta in continuare."

.

.

Dragele mele,

"Va scriu aceasta scrisoare din Galati. Va marturisesc cu draga inima ca sunt extrem de incantata de revista dvs. Este utila, iar articolele extrem de interesante. De cand a aparut am invatat multe retete noi pe care le pregatesc cu draga inima familiei mele. Ca orice gospodina am si eu o reteta care sper sa va placa. Crochete de cartofi cu smantana. Pentru a o pregati aveti nevoie de 1/2 kg cartofi, 1 ou, 3-4 linguri faina, ulei pentru prajit, 1 varf de cutit bicarbonat, 25 gr unt, sare si smantana. Cartofii fierti in coaja se curata si se dau prin masina de tocat. Se amesteca cu oul, faina, untul, bicarbonatul amestecat in faina. Se adauga sare si se framanta bine. Se fac crochete mici si se prajesc in ulei sau unt. Se servesc fierbinti cu smantana. Va urez pofta buna si mult succes in continuare!"

.

.

Stimata redactie,

"Numele meu e Lidia. Am vrut sa va scriu de ceva timp, dar iata ca, in sfarsit, am reusit. Revista dvs. este cea mai buna, iar eu o citesc de fiecare data cu multa placere. Este foarte bine ca retetele sunt variate, pentru ca avem de unde alege.

Acum, ca am ocazia, as vrea sa impart cu celelalte gospodine o reteta pe care o pregatesc ori de cate ori am timp liber si care se face foarte usor. Este vorba despre ciuperci cu maioneza. Pentru asta aveti nevoie de 300 gr ciuperci, 3-4 oua, 2 pahare ulei, sare, 2 linguri zeama de lamaie, 1 lingura patrunjel verde tocat, 1 l apa. Se face maioneza dintr-un galbenus fiert si trei crude, ulei, o lingura zeama de lamaie si sare. Ciupercile se spala, se taie felii si se fierb intr-un litru de apa cu o lingura zeama de lamaie timp de 20 de minute. Se lasa sa se raceasca si se amesteca in maioneza. Se servesc presarate cu patrunjel tocat fin. Va multumesc si spor la treaba in continuare!"
×
Subiecte în articol: făină linguri reteta