x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Carmen Dragan    |    08 Noi 2006   •   00:00
"Un vin bun, ca si un text clasic de iubire, iti incalzeste mai intai trupul si apoi cugetul"
  • Ion Alexandrescu - scriitor

  • Doru Barbu, Bucuresti
  • - "Sufar de ciroza hepatica, dar, ca orice om, inghit in sec la toate retetele pe care le prezentati dumneavoastra in revista. Din pacate, nu le pot prepara si consuma din cauza bolii. Daca stiti retete culinare cu regim, va rog sa mi le trimiteti. Oricum voi citi in continuare revista, chiar si numai pentru pofta de mancare."
    Va recomandam "Pilaf de pasare". Aveti nevoie de 150 g carne de gaina, 70 g orez, un morcov, o radacina de patrunjel, o jumatate de telina, 10 g unt, sare, verdeata, doua-trei felii de sfecla coapta. Se pune la fiert carnea de pasare cu apa rece si sare si, cand incepe sa clocoteasca, se lasa sa fiarba la un foc incet. In timpul fierberii se pune zarzavatul curatat, spalat si taiat sferturi. Orezul se curata, se spala si se toarna in supa. Se serveste cu untul, verdeata, zarzavatul taiat cuburi si sfecla rosie coapta.

  • Claudia Irimescu, Campina - "M-am casatorit acum un an si de atunci incerc sa ma perfectionez in ale bucatariei. Toate mancarurile pe care le-am invatat de la mama imi reusesc foarte bine, cu o singura exceptie: salata de boeuf. Nu am putut sa fac maioneza ca la carte, desi am invartit ouale intr-o singura directie."
    Mai sunt cateva reguli pe care trebuie sa le respectati. In primul rand sarea, piperul si zeama de lamaie trebuie puse de la inceput, iar oul si untdelemnul este bine sa aiba aceeasi temperatura. Trebuie sa pastrati si germenele oului, pentru ca maioneza sa se lege mai usor. Pentru a repara o maioneza taiata, puneti putin albus intr-un castron si turnati putin cate putin, amestecand cu o lingura de lemn.
  • ×