Va recomandam "Pilaf de pasare". Aveti nevoie de 150 g carne de gaina, 70 g orez, un morcov, o radacina de patrunjel, o jumatate de telina, 10 g unt, sare, verdeata, doua-trei felii de sfecla coapta. Se pune la fiert carnea de pasare cu apa rece si sare si, cand incepe sa clocoteasca, se lasa sa fiarba la un foc incet. In timpul fierberii se pune zarzavatul curatat, spalat si taiat sferturi. Orezul se curata, se spala si se toarna in supa. Se serveste cu untul, verdeata, zarzavatul taiat cuburi si sfecla rosie coapta.
Mai sunt cateva reguli pe care trebuie sa le respectati. In primul rand sarea, piperul si zeama de lamaie trebuie puse de la inceput, iar oul si untdelemnul este bine sa aiba aceeasi temperatura. Trebuie sa pastrati si germenele oului, pentru ca maioneza sa se lege mai usor. Pentru a repara o maioneza taiata, puneti putin albus intr-un castron si turnati putin cate putin, amestecand cu o lingura de lemn.
Citește pe Antena3.ro