x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Metoda simplă prin care dulceața nu se zaharisește. Ce trebuie să faci atunci când o prepari

Metoda simplă prin care dulceața nu se zaharisește. Ce trebuie să faci atunci când o prepari

de Redacția Jurnalul    |    04 Aug 2023   •   23:15
Metoda simplă prin care dulceața nu se zaharisește. Ce trebuie să faci atunci când o prepari

Abundența fructelor și legumelor din timpul verii, le pune pe gospodine la treabă. Acum este momentul pentru gemuri, dulcețuri, zacuscă, sos de roșii.

Ingredientul secret pe care trebuie neapărat să îl adaugi în dulceață pentru a nu se zaharisi. Gospodinele trebuie să știe acest truc

Însă pentru ca dulceața să nu se zaharisească înainte de ne bucura de gustul ei delicios, trebuie să afli incredientul care o ajută să reziste mai mult timp. 

Acestea se prepară prin fierberea fructelor întregi și adăugarea zahărului. Aceasta trebuie să conțină cel puțin 50% zahăr iar fructele să fie proaspete. 

Dulceața se poate consuma la micul dejun, pe o felie de pâine cu und dar și în diverse prăjituri, printre care savuroasele clătite. 

Deși nu este greu de preparat, ai nevoie să știi o metodă simplă pentru a se menține mai mult timp. Astfel, pentru a nu se zaharisi în cămară, trebuie adăugată zeamă de lămâie. Nu este nevoie de o cantitate mare, fiind suficient sucul de la o jumătate de lămâie. Este important să știi că acesta este un conservant natural pentru multe preparate culinare.

Zeama de lămâie se adaugă în dulceață chiar înainte de a lua de pe foc oala în care fierb fructele, scrie spynews.ro.

×
Subiecte în articol: ducleata zaharisit