x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Musafiri neaşteptaţi

Musafiri neaşteptaţi

de Carmen Dragan    |    16 Apr 2008   •   00:00

Dacă vrei să îţi faci un cadou, dăruieşte-ţi un prieten. Alături de el vei descoperi şi adevă­ra­tul sens al ospitalităţii, căci prietenii vin să te viziteze şi pe neaşteptate.

Dacă vrei să îţi faci un cadou, dăruieşte-ţi un prieten. Alături de el vei descoperi şi adevă­ra­tul sens al ospitalităţii, căci prietenii vin să te viziteze şi pe neaşteptate.

Chiar dacă nu ai organizat din timp o masă festivă, cu o bogăţie de mîncăruri şi o diversitate de băuturi, cu decoraţiuni speciale, vizita unor prieteni trebuie să fie oricînd o bucurie.

 

Obişnuieşte-te să păstrăzi camera de oaspeţi întotdeauna curată. Te va ajuta să fii relaxat, să ai întotdeauna zîmbetul pe buze cînd îţi vin prietenii. Fii vesel, primitor, oferă-le tot ce poţi, fără a căuta scuze.

 

 

Soluţii salvatoare

Este foarte importantă atmosfera pe care o creezi, chiar şi cu puţinul din cămară sau din frigider. Pentru pregătirea rapidă a unei mese este bine să păstrezi întotdeauna în frigider ceva de rezervă: brînză, ouă, caşcaval, şuncă, blaturi de pizza, fructe, legume etc. Dacă musafirii vin în jur de ora 11, vor fi invitaţi la masa de prînz, la care se poate inproviza un şniţel cu ouă: se fierb ouăle pe jumătate răscoapte, lăsîndu-le în apă clocotită 5 minute. Se răcoresc în apă rece şi se curăţă. Cînd sînt bine uscate se trec prin făină, ou, pesmet şi se prăjesc cîteva minute în ulei încins. Se aşază pe farfurie cu un buchet de pătrunjel verde şi se servesc imediat. Alte preparate rapide ar fi caşcavalul pane, cartofii cu smîntînă sau chifteluţe din pate de ficat. Un pui din frigider, fript repede, o garnitură din cartofi prăjiţi sau piure, o farfurie cu fructe proaspete sînt bineînţeles o soluţie foarte comodă. Ca dulciuri, ai putea prepara o cremă de mere coapte sau tort de biscuiţi. Musafirilor care stau puţin în vizită le poţi oferi o dulceaţă şi un pahar de apă rece. De asemenea, se pot servi băuturi răcoritoare sau o cafea însoţită de un coniac. E important să accepţi ajutorul pe care ţi-l oferă musafirii la aranjarea mesei, servirea băuturilor sau prepararea salatei, pentru a avea timp să faci alte pregătiri. Astfel, vizita lor va fi foarte plăcută, ca între adevăraţi prieteni.

×
Subiecte în articol: bunele maniere