x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar ONLINE - Carte de bucate cu... cohones

ONLINE - Carte de bucate cu... cohones

de Adriana V. Paduraru    |    03 Oct 2008   •   00:00
ONLINE - Carte de bucate cu... cohones

După ce a organizat Campionatul Mondial de Gătit Testicule, bucătarul sârb Ljubomir Erovic dă din nou lovitura. El a lansat pe piaţă prima carte de bucate cu reţete pe bază de... cohones.



După ce a organizat Campionatul Mondial de Gătit Testicule, bucătarul sârb Ljubomir Erovic dă din nou lovitura. El a lansat pe piaţă prima carte de bucate cu reţete pe bază de... cohones.

Ljubomir Erovic, Şef bucătar din Serbia, a lansat prima carte de bucate care conţine reţete culinare exclusiv pe bază de... cohones. "Toate testiculele sunt comestibile. În afară de cele umane", spune Ljubomir Erovic. Deocamdată "manualul de gătit cu... ouă" este disponibil online, doritorii putând descărca cele 31 de reţete de pe site-ul editurii Yudu. Pachetul se vinde alături de mai multe videoclipuri în care sunt prezentate modalităţile de pregătire a testiculelor, inclusiv cum se jupoaie şi cum se taie în bucăţi. "Este un pas mic pentru «bucătăria fuduliilor», însă un salt uriaş pentru cărţile de bucate. Formatul multimedia le va oferi gospodinelor şi celor pasionaţi de gastronomie posibilitatea de a urmări la lucru bucătari profesionişti", a declarat Richard Stephenson, CEO al companiei Yudu.

În opinia lui Erovic, cele mai gustoase momiţe sunt, în ordine, cele de taur, de armăsar şi de struţ. "Desigur, nu toată lumea are aceleaşi gusturi ca şi mine. Sunt unii care le preferă pe cele de porc sau de curcan. Important este faptul că ele conţin mult testosteron şi sunt un afrodiziac excelent. Consumate în mod regulat, aceste preparate duc la creşterea libidoului la bărbaţi şi chiar vindecă impotenţa. Iar din acest punct de vedere, cele mai bune sunt testiculele de berbec şi cele de armăsar", a declarat sârbul în vârstă de 45 de ani.

Cartea este disponibilă în limbile engleză şi sârbă, iar preţul de achiziţie este 10 dolari SUA.

Ingrediente
Printre reţetele preferate ale autorului se numără pizza din testicule, testicule bătute, cordon bleu cu testicule de viţel, gulaş cu testicule, testicule de porc cu cartofi, testicule de taur cu sos bechamel sau testicule la grătar cu potroace. De exemplu, pizza italiană cu fudulii sârbeşti conţine caşcaval, ceapă, piper, şuncă şi testicule de taur. "Spălaţi temeinic testiculele timp de 35-45 de minute. Când s-au frăgezit, daţi-le prin maşina de tocat", este începutul unei reţete pentru o plăcintă cu momiţe.

Nu lipsesc nici recomandările din partea bucătarului. De exemplu, un preparat din fudulii de porc merge ca uns un vin alb de casă şi o muzică bună.

Campionatul Mondial de Gătit Testicule, în Serbia
Anual, în Serbia se organizează Campionatul Mondial de Gătit Testicule. Bucătari din Australia, Bosnia-Herţegovina, Finlanda, Grecia, Ungaria şi Serbia se întrec în a prepara cele mai delicioase reţete care au ca principal ingredient testiculele. În fiecare an, peste 1.000 de vizitatori sunt atraşi de această competiţie unde se pregătesc reţete din testicule de taur, vier, struţ şi chiar cangur. Sârbul a intrat în Cartea Recordurilor după ce la o ediţie a campionatului au fost gătite peste 1.000 de kilograme de fudulii.

×
Subiecte în articol: gastronomie testicule