● Mod de preparare:
1 Broccoli se spală, se fierbe în apă cu sare şi se scoate într-o strecurătoare. Guliile se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.
2 Cepele roşii se curăţă şi se taie mărunt. Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se călesc cepele două minute, apoi se adaugă pasta de ardei dulce, ardeiul iute tocat şi roşiile date pe răzătoare.
3 Se condimentează, se ţine sosul pe foc zece minute, apoi se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald. Ceapa albă se curăţă şi se toacă mărunt, se căleşte două minute în restul de ulei, se adaugă orezul spălat şi se acoperă cu apă.
4 Se condimentează, se fierbe 20 de minute, apoi se adaugă guliile rase şi apă cât este nevoie ca să fiarbă orezul. Când este gata se pune în farfurii, se aşază alături broccoli şi ciupercile crude feliate.
5 Se servesc calde presărate cu seminţele de in, pătrunjel tocat şi sosul picant.
● Sfat: Se servesc ca atare, cu o salată de varză roşie sau o salată de sfeclă roşie.
● Băutura: Palincă
Citește pe Antena3.ro