În cartea "Viaţa cotidiană la Curtea Regală a României 1914-1947", ce va apărea la sfârşitul iernii la Editura Cartex, scriitoarea Ştefania Ciubotaru, cercetător la Muzeul Cotroceni, ne aminteşte că se pot reconstitui câteva dintre felurile de mâncare servite la masa regală, datorită unor cărţi de bucate cum ar fi "La cuisine de tous les jours" a lui H. Pellaprat şi "Călăuza bucătăriei franceze", scrisă de Em. Guichard şi C. Waygart. Se pare că cel mai des întâlnit preparat la Curtea Regală era "Caviar aux Blinis", servit la masă pe blinii. Autoarea cărţii a aflat reţeta acestui fel de mâncare din numărul 45 al Jurnalul de bucătărie şi ea sună cam aşa: "Drojdia (10 g) se freca bine cu o lingură de zahăr. Se puneau 125 g de făină într-un castron, iar în mijlocul ei un gălbenuş. Se turna o jumătate de pahar de lapte călduţ, drojdia lichefiată, o lingură de sare şi se amesteca până se obţinea o pastă omogenă. Se bătea albuşul şi apoi se încorpora delicat în aluat. Se încingea puţin ulei într-o tigaie şi apoi se puneau mici forme rotunde din aluat, care se coceau uşor pe ambele părţi. Caviarul se aşeza apoi în mijlocul acestor blinii, decorate cu puţină lămâie şi verdeaţă". Suntem mândri că am putut fi de folos!