Ingrediente condimentare:
2 lingurițe de zahăr brun
2 lingurițe pudra de chili
1 ½ linguriță de sare
1 ½ linguriță de usturoi pudră
1 ½ linguriță praf de ceapă
1 ½ linguriță de chimen măcinat
¾ lingurița piper cayenne
¾ lingurița piper negru
Cotletele de porc:
4 cotlete de porc
2 lingurițe ulei de canola + o lingură de ulei canola(pentru prăjire)
¼ cană de vin alb sec
2 cești de mere Granny Smith feliate subțiri
½ cană de bulion
2 lingurițe de cimbru proaspăt
Cum se prepară?
Pasul 1
Pentru a pregăti zahărul și condimentele: într-un castron mic, amestecați zahărul brun, pudra de chili, sarea, pudra de usturoi, praful de ceapă, chimenul măcinat, piperul cayenne și piperul negru.
Pasul 2
Pentru a pregăti cotletele: scoateți grăsimea din cotlete. Ungeți bine cotletele cu cele 2 lingurițe de ulei. Presărați cotletele uniform cu 1 lingură din amestecul de zahăr și comdimente și frecați-le bine pe toate părțile. Acoperiți cu folie de plastic; se da la frigider 1 ora.
Pasul 3
Preîncălziți o tigaie mare la foc mediu-mare 2 minute. Adăugați lingura de ulei rămasă; se rotește pentru a acoperi ușor tigaia. Adăugați cotletele; gătiți 7 până la 10 minute, întorcându-le pe ambele părți. Transferați cotletele pe un platou cald; acoperiți și țineți la cald.
Pasul 4
Scoateți tigaia de pe foc. Adăugați încet vinul în tigaia fierbinte, amestecând pentru a răzui bucățile rumenite de pe fundul tigăii. Puneți tigaia înapoi pe foc mic. Adăugați merele feliate, bulion și 1 linguriță de cimbru. Se aduce la fierbere și se lasă să fiarbă, acoperit, aproximativ 3 minute sau doar până când merele sunt fragede. Transferați merele într-un castron mic; acoperiți și țineți la cald. Aduceți amestecul de bulion rămas în tigaie la fierbere. Se fierbe aproximativ 5 minute sau până când lichidul scade la jumătate. Puneți cotletele și merele în tigaie, iar dacă doriți, stropiți cu restul de cimbru tăiat. Serviți imediat.