x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Plăceri vinovate: rețeta zilei – Cotlete de porc sotate cu mere

Plăceri vinovate: rețeta zilei – Cotlete de porc sotate cu mere

06 Noi 2022   •   09:10
Plăceri vinovate: rețeta zilei – Cotlete de porc sotate cu mere
Sursa foto: Hepta

Vrem să slăbim dar suntem mâncăcioși. Există soluții și pentru aceia dintre noi care nu suntem dispuși să renunțăm la toate plăcerile gustoase ale vieții: rețete cu conținut scăzut de carbohidrați și conținut ridicat de proteine. Astăzi, o rețetă de cotlete de porc sotate cu mere. Amestecul din zahăr și condimente cu care se freacă bine cotletele este un plus. Așa că, altădată, folosiți-l pentru a asezona mușchiul de porc înainte de a-l prăji pe grătar.

Ingrediente condimentare:

2 lingurițe de zahăr brun

2 lingurițe pudra de chili

1 ½ linguriță de sare

1 ½ linguriță de usturoi pudră

1 ½ linguriță praf de ceapă

1 ½ linguriță de chimen măcinat

¾ lingurița piper cayenne

¾ lingurița piper negru

Cotletele de porc:

4 cotlete de porc

2 lingurițe ulei de canola + o lingură de ulei canola(pentru prăjire)

¼ cană de vin alb sec

2 cești de mere Granny Smith feliate subțiri

½ cană de bulion

2 lingurițe de cimbru proaspăt

Cum se prepară?

Pasul 1

Pentru a pregăti zahărul și condimentele: într-un castron mic, amestecați zahărul brun, pudra de chili, sarea, pudra de usturoi, praful de ceapă, chimenul măcinat, piperul cayenne și piperul negru.

Pasul 2

Pentru a pregăti cotletele: scoateți grăsimea din cotlete. Ungeți bine cotletele cu cele 2 lingurițe de ulei. Presărați cotletele uniform cu 1 lingură din amestecul de zahăr și comdimente și frecați-le bine pe toate părțile. Acoperiți cu folie de plastic; se da la frigider 1 ora.

Pasul 3

Preîncălziți o tigaie mare la foc mediu-mare 2 minute. Adăugați lingura de ulei rămasă; se rotește pentru a acoperi ușor tigaia. Adăugați cotletele; gătiți 7 până la 10 minute, întorcându-le pe ambele părți. Transferați cotletele pe un platou cald; acoperiți și țineți la cald.

Pasul 4

Scoateți tigaia de pe foc. Adăugați încet vinul în tigaia fierbinte, amestecând pentru a răzui bucățile rumenite de pe fundul tigăii. Puneți tigaia înapoi pe foc mic. Adăugați merele feliate, bulion și 1 linguriță de cimbru. Se aduce la fierbere și se lasă să fiarbă, acoperit, aproximativ 3 minute sau doar până când merele sunt fragede. Transferați merele într-un castron mic; acoperiți și țineți la cald. Aduceți amestecul de bulion rămas în tigaie la fierbere. Se fierbe aproximativ 5 minute sau până când lichidul scade la jumătate. Puneți cotletele și merele în tigaie, iar dacă doriți, stropiți cu restul de cimbru tăiat. Serviți imediat.

 

 

×