x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Prăjitură cu lămâie şi mac

Prăjitură cu lămâie şi mac

03 Noi 2010   •   00:00
Prăjitură cu lămâie şi mac
6001-135743-untitled1.jpg● Ingrediente: 400 g brânză de vaci, 200 ml frişcă, 3 ouă, 240 g zahăr tos, două lămâi, 180 g făină, 180 g pudră de migdale, 4 g praf de copt, 20 g unt, 40 ml apă, 30 g seminţe de mac, sare, caise uscate, ghimbir

● Mod de preparare:
1
Gălbenuşurile se separă de albuşuri, se mixează cu 140 g zahăr tos, sarea, praful de copt, apoi făina.

2 Se adaugă pudra de migdale, untul topit şi răcit, apa rece, se mixează şi se adaugă albuşurile mixate separat.

3 Se amestecă bine cu o lingură ca să nu se lase compoziţia, se întinde aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt şi se introduce în cuptorul încins.

4 Se coace la foc potrivit 10 minute, se scoate, se lasă să se răcească şi se taie în patru părţi.

5 Brânza se mixează împreună cu frişca, restul de zahăr tos, seminţele de mac, ghimbirul, sucul şi coaja rasă de lămâie.

6 Se ung foile cu cremă, se suprapun şi se introduc la rece minim o oră. Când s-au răcit se taie cuburi sau triunghiuri şi se servesc.

● Sfat: La cremă se mai pot adăuga caise uscate tocate sau ghimbir ras.
● Băutura: Limonadă

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate dulci