● Mod de preparare:
1 Gălbenuşurile se separă de albuşuri, se mixează cu 140 g zahăr tos, sarea, praful de copt, apoi făina.
2 Se adaugă pudra de migdale, untul topit şi răcit, apa rece, se mixează şi se adaugă albuşurile mixate separat.
3 Se amestecă bine cu o lingură ca să nu se lase compoziţia, se întinde aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt şi se introduce în cuptorul încins.
4 Se coace la foc potrivit 10 minute, se scoate, se lasă să se răcească şi se taie în patru părţi.
5 Brânza se mixează împreună cu frişca, restul de zahăr tos, seminţele de mac, ghimbirul, sucul şi coaja rasă de lămâie.
6 Se ung foile cu cremă, se suprapun şi se introduc la rece minim o oră. Când s-au răcit se taie cuburi sau triunghiuri şi se servesc.
● Sfat: La cremă se mai pot adăuga caise uscate tocate sau ghimbir ras.
● Băutura: Limonadă
Citește pe Antena3.ro