x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Proiectul Restograf sau cum vor ajunge restaurantele pe calea cea bună

Proiectul Restograf sau cum vor ajunge restaurantele pe calea cea bună

de Carmen Dragan    |    18 Mar 2011   •   17:01

George Butunoiu, prof. Mircea Cinteză, Theodor Paleologu, Adrian Papahagi, Petre Guran, Alex Todericiu, Valeriu Nistor şi Nancy Nemes Bagdasar sunt pasionaţii de gastronomie care declară război restaurantelor bucureştene, care nu îşi respectă clienţii. Joi, 17 martie, la restaurantul Marshal din Bucureşti a fost lansat proiectul Restograf, o monografie a restaurantelor din Capitală.

Situl Restograf "este unul dintre instrumentele cu care vrem să îndreptăm gastronomia bucureşteană pe calea cea bună. Din păcate, mulţi străini vin în România, intră într-un local care se pretinde cu specific românesc şi este servit cu cine ştie ce mâncare şi pleacă de multe ori cu un gust amar”, a afirmat George Butunoiu.

Toate restaurantele din Bucureşti vor fi evaluate de către iniţiatorii proiectului şi vor primi stele pe situl Restograf. Va exista un top al restaurantelor realizat şi de către cititori, dar şi unul realizat de vipuri din trei domenii: politică, businee, cultură/ ştiinţă. "”Până la sfârşitul anului vom avea şi un top realizat de profesionişti”, a mai spus George Butunoiu.  "Scopul principal al acestui proiect nu este să promoveze cele mai sofisticate şi scumpe restaurante, ci dimpotrivă. Restograf se adresează unui public cât mai larg şi cu venituri modeste. Vrem să fie gurmanzii la putere!", a declarat fostul ministru al culturii, Theodor Paleologu.

Cei prezenţi la eveniment au putut degusta mâncăruri pregătite de profesioniştii localului gazdă, dar şi de bucătari de la restaurante precum Vatra Neamului, Red Angus sau Avalon.

×