Ingrediente: 500 g prune (15 prune), 500 ml vin roşu, 50 ml rom, 70 g zahăr, 4 cm baton scorţişoară, coajă fâşii 1/2 lămâie, 2 vârfuri de cuţit de anason măcinat, 1/4 linguriţă fenicul măcinat, 1/2 linguriţă chimen, 1/4 baton vanilie, 2 linguriţe amidon
Mod de preparare: se pune vinul la fiert împreună cu toate aromele. După ce vinul scade până la jumătate, se lasă la infuzat 15 minute. Se strecoară vinul, se adaugă jumătate de rom, apoi se pun prunele tăiate pe jumătate şi se fierbe până se înmoaie prunele. Se adaugă amidonul dizolvat şi se mai lasă un minut. Se ia oala de pe foc, se pune restul de rom şi se lasă la răcit. Se serveşte cu îngheţată de vanilie.
Sursa: e-retete.ro
Citește pe Antena3.ro