x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Quiche sau tartă cu praz şi şuncă

Quiche sau tartă cu praz şi şuncă

10 Mar 2016   •   20:01
Quiche sau tartă cu praz şi şuncă

Quiche este o tartă sărată, specifică pentru bucătăria franțuzească. Umplutura poate fi după fantezia fiecăruia însă astăzi vă oferim rețeta pentru cea cu praz și șuncă.


Pentru această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:


Aluat
250 g făină,
150 g unt,
1 ou,
2 linguri apă, sare

Umplutură
3 fire de praz (partea albă),
250 g şuncă presată,
 100 g caşcaval ras,
3 ouă,
200 g smântână,
sare,  piper


Cum preparăm


Untul cubuleţe se amestecă împreună cu făina şi se omogenizează bine. Se adaugă oul, puţină apă, un praf de sare, apoi se frământă bine un aluat omogen, care se lasă la rece pentru 30 minute.


Şunca se rumeneşte într-o linguriţă de ulei şi se scoate pe serveţele absorbante. Prazul tăiat rondele se opăreşte 5 minute în apă cu sare, se scurge, apoi se căleşte 2-3 minute în uleiul rămas de la şuncă.


Se întinde o foaie de aluat, se pune într-o tavă rotundă, dându-i forma unei tarte, după care se înţeapă aluatul din loc în loc cu furculiţa. Se pune pe tartă prazul amestecat cu şuncă, iar peste ele se toarnă ouăle bătute bine şi amestecate cu caşcavalul ras, smântână, sare şi piper.


Se dă tava la cuptor, 30 minute.


Se serveşte caldă.

×