|
![](/modules/pnCPG/coppermine/albums/userpics/10001/Untitled-1%7E1370.jpg)
Tehnica prepararii fripturilor la frigare e cat se poate de simpla. Mai intai pregatesti o groapa, cu un diametru de o jumatate de metru, pana la un metru, si adanca de un lat de palma, cel mult doua. Masurile astea aproximative tin si de cata friptura vrei sa faci, deci de cat jar ai nevoie. Acesta trebuie asezat intr-un strat destul de gros, care sa permita mentinerea caldurii pana la terminarea fripturii la frigare. Se pot frige astfel bucati de carne oricat de mari. Chiar si animale intregi, dar pentru asta trebuie sa redimensionezi "bucataria" si sa confectionezi o instalatie speciala, astfel incat sa poti invarti frigarea deasupra carbunilor.
Si daca vrei cu adevarat sa faci o friptura buna, sa te laude comesenii, atunci e musai sa tii seama ca numai la foc incet se face carnea, sa se patrunda bine. Apoi, frigarea se face numai dintr-un metal rezistent la caldura si, inainte de a o folosi, trebuie incalzita bine, ca sa nu se lipeasca de ea carnea si sa nu alunece in timpul rotirii deasupra jaraticului.
De-o parte si de alta a gropii pui doua cracane de lemn, in care sprijini frigarea, cam la 25-30 de cm deasupra jaraticului. De invartit (daca nu cumva ai un mecanism anume pentru asta) o invarti la 7-10 minute o data. Dar trebuie rabdare, ca-ti ia si-un ceas, si trei, friptura asta! Insa merita!!!