Când spunem sandwich imediat ne gândim că am asta înseamă risc de îngrăşare. Nimic mai greşit. Aceste sandwich-uri cu salată de ouă sunt exact ce ne trebuie. Combinaţia e sănătoasă şi hrănitoare.
În această salată maioneza este înlocută cu iaurt gresesc, se adaugă mărar, ţelină, ceapă verde, plus zeamă de lămâie. Un astfel de sandwich mâncat cu salată verde este combinaţia perfectă.
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătire: 15 minute
4 Porţii
Avem nevoiea de:
6 ouă
500 ml de iaurt grecesc
1/2 linguriţă de zeamă de lămâie
piper
3 fire de ceapă verde tăcată fin
1 fir ţelină apio tocată mărunt
1 lingură cu mărar tocat
8 frunze de salată verde
8 felii de pâine integrală
Se pun ouăle la fiert. După ce a dat apa în clocot se mai lasă încă 5 minute. Se stinge focul, se acoperă oala şi se mai lasă încă 5 minute.
Se scurge apa după care se acoperă ouăle cu gheaţă şi se lasă aşa încă 5 minute.
Ouăle se curăţă, se strivesc cu o furculiţă, se amestecă cu iaurt până totul devine o pastă.
Se adaugă zeama de lămâie, piperul, ceapa, ţelonaşi mărarul. Se amestecă până totul este bine încorporat.
Pâine se prăjeşte şi se fac sandwich-uri cu două frunze de salată pe fiecare felie de pâine.
Un astfel de sandwich conţine:
Calorii: 262
Grăsimi: 9 g din care 3g grăsimi saturate
Colesterol: 317 g
Sodiu: 388 mg
Carbohidraţi: 25 g din care fibre 4g
Proteine: 19g