x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţeta zilei: Batoane de ciocolata si unt de arahide

Reţeta zilei: Batoane de ciocolata si unt de arahide

24 Apr 2018   •   20:30
Reţeta zilei: Batoane de ciocolata si unt de arahide

Ingrediente 
250 gr ciocolata neagra (50% cacao; maruntita cu cutitul sau sub forma de fulgi/bobite)
250 gr unt de arahide (sau alt unt de nuci: alune de padure, caju, migdale)
50 gr unt gras (82% grasime; sau unt de cocos pentru varianta vegana/de post)
1/4 lingurita scortisoara macinat (optional; sau alte arome)
3 linguri sirop de artar (sau miere; sau alt indulcitor de genul acesta)
200 gr amestec de nuci, seminte si fructe uscate (fulgi mici de ovaz, stafide, merisoare, smochine, curmale  sau alte fructe uscate; migdale feliate; amestec granola cumparata)

Mod de preparare 

Se topesc pe abur ciocolata maruntita, untul taiat cubulete si untul de arahide. Vasul in care sunt ingredientele sa fie cu fund gros si sa nu ajunga in apa care formeaza aburul, astfel incat topirea sa se faca lent, ca sa nu se strice ciocolata. Se amesteca de cateva ori dupa ce ciocolata incepe sa se topeasca.Se ia vasul de pe abur si se adauga indulcitorul ales treptat. Adaugati cate o lingura, amestecati si gustati. Adaugati pana e pe gustul vostru de dulce (am pus 3 linguri sirop artar). Nu adaugati zahar, nici chiar zahar pudra, nu se va topi complet in amestec.Turnati amestecul topit peste amestecul crocant (nuci, seminte, fructe uscate maruntite daca e cazul). Adaugati scortisoara. Amestecati pana la omogenizare.Ungeti o tava de chec cu un strop de ulei si tapetati-o cu folie de plastic. Turnati amestecul in tava, nivelati. Trageti marginile foliei deasupra si mai nivelati cu mana.Introduceti tava la frigider minim cateva ore, pana se intareste.Cand doriti sa feliati scoateti tava cu 10 minute inainte ca sa revina la temp camerei, se va felia mai usor si mai frumos. Se taie felii de aprox. 2-3 cm. Batoanele se invelesc individual in folie. Se pastreaza la frigider, dar se servesc la temperatura camerei.

 

×