Ingrediente
cannelloni
500 g carne tocată de vită
2 cepe
4 căţei de usturoi
200 g roşii pasate
150 g caşcaval
2 linguri ulei
½ linguriţă busuioc uscat
sare
piper
pătrunjel
Pentru sosul Bechamel
900 ml lapte
50 g unt
4 linguri făină
Mod de preparare
Se căleşti ceapa şi usturoiul tocate mărunt în uleiul încins,apoi se adaugă carnea și se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Se fierb canelloni în apă cu sare 4 minute, se scurg și se ung cu ulei.
Pentru sosul Bechamel, se topeşte untul, se pune făina, se adaugă laptele și se amestecă până capătă consistenţă. Cannelloni se umplu cu acest amestec şi se aşeză într-o tavă dreptunghiulară în care se pune jumătate din sosul Bechamel. Restul de sos se toarnă peste cannelloni. Deasupra se pun roşiile, busuiocul şi caşcavalul ras. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute. Poftă bună!