Ingrediente:
3 carași medii,
două linguri ulei de măsline,
o linguriță sare grunjoasă,
o linguriță cimbru măcinat,
½ linguriță piper alb macinat,
½ linguriță piper negru măcinat,
½ linguriță boia de ardei dulce,
½ linguriță oregano,
½ linguriță maghiran,
2 căței de usturoi,
o foaie de dafin;
servire:lămâie și ceapă verde
Mod de preparare: Se curăță peștele, se spală si se lasă să se scurgă. Se amestecă toate condimentele și plantele aromatice într-un castronel, usturoiul tocat mărunt, iar foaia de dafin se fărâmițează între degete. Peștele se crestează de 3-4 ori pe fiecare parte, apoi se freacă cu sare grunjoasă, iar dupa 5 minute se unge cu ulei, se condimentează și se lasă 10 minute. Se încinge bine un gratar și se frige peștele pe ambele părți. Se servește cald cu lămâie și ceapă verde tocată.