Ingrediente: 1 kg cremă de brânză, 500 ml smântână dulce pentru frişcă, 7 ouă mici sau 6 mari, 350 gr zahăr brun, 1 păstaie vanilie, 30 gr făină albă.
Mod de preparare: Se freacă bine brânza şi zahărul cu mixerul, până se înmoaie foarte bine. Cu mixerul mergând se adaugă câte un ou rând pe rând şi se încorporează. Se continuă mixarea compoziţiei pentru încă un minut după ce au fost adăugate toate ouăle. Se adaugă vanilia şi făina şi se mixează. La final, se adaugă smântâna şi se încorporează. Aluatul trebuie să fie spumos, însă destul de lichid.
Se ia o tavă rotundă, mai înaltă, şi se tapetează cu hârtie de copt, astfel încât hârtia de copt să treacă de margini, pentru că cheesecakeul se umflă destul de mult. Se toarnă aluatul în tavă şi se coace pentru 15 minute la 200 grade Celsius, apoi la 220 grade Celsius până e umflat şi rumen deasupra.
Se lasă la răcit şi apoi se bagă la frigider pentru cel puţin o oră. (e-retete.ro)