INGREDIENTE:
- 750 g carne de vacă
- 250 g costiţă de porc afumată
- 2 linguri de bulion, o ceapă
- 750 g cartofi, 200 g smântână
- 200 ml supă de vită
- 100 ml ulei
- 30 g unt
- 2 ouă
- 100g făină
- pătrunjel
- sare, piper
- boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Ceapa se taie mărunt, se prăjeşte în ulei încins şi când s-a rumenit se adaugă carnea, tăiată în cuburi mici, presărată cu sare, piper, boia de ardei. Costiţa prăjită şi tăiată cuburi se amestecă cu carnea. Se adaugă cartofii tăiaţi felii, supa de vită şi se lasă să fiarbă la foc mic. Găluştele se pregătesc astfel: când apa începe să fiarbă se adaugă făina toată odată şi se amestecă 5 minute pânâ când se omogenizează. Se răceşte puţin, apoi se adaugă ouăle şi pătrunjelul. Se formează găluștele care se fierb în apă clocotită cu sare. Găluştele se lasă să fiarbă până se ridică la suprafaţa apei. Apoi se răcesc sub jet de apă rece şi se adaugă în vasul cu carne odată cu smântâna. Se lasă 10 minute la foc mic.Poftă bună!