x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Lecso cu cartofi

REŢETA ZILEI: Lecso cu cartofi

08 Aug 2018   •   20:30
REŢETA ZILEI: Lecso cu cartofi

Ingrediente: 2 cepe medii, 3 ardei verzi-deschis, 3 roşii mai mici, 2 cartofi medii, 1 linguriţă boia dulce, 1 vârf de linguriţă boia iute, 2-3 linguri ulei, sare, piper negru.

Mod de preparare:  În uleiul încins se adaugă ceapa solzişori şi ardeii curăţaţi de cotoare şi tăiaţi. Se sotează două minute la foc mediu, apoi se pune capacul pe cratiţă şi se înăbuşe legumele la foc mic, cam 15 minute, până se înmoaie bine de tot. Cam la cinci minute, ridicaţi capacul şi amestecaţi.

Se trage cratiţa de pe foc şi se adaugă cartofii tăiaţi cuburi şi boia. Se amestecă bine. Se toarnă şi puţină apă, cât să ajungă la jumătatea cartofilor. Se presară puţină sare şi piper.

Se fierbe în continuare cu capac, până cartofii sunt făcuţi pe jumătate. Roşiile se crestează în X şi se opăresc 15 minute. Se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe mici. Se adaugă în cratiţă împreună cu încă puţină sare şi piper negru măcinat. Se fierbe în continuare cu capac până cartofii sunt fierţi de tot.

Dacă sosul este prea lichid, lăsaţi să scadă fără capac cam cinci minute, la foc mic. Poftă bună!

Sursă: e-retete.ro

×