Ingrediente:
4 lipii,doi cartofi mari, o roşie mare, măsline negre, o ridiche albă, 6-7 ciuperci champignon, frunze de salată verde, sare, piper
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii, se taie felii și se prăjesc în ulei. Roșia se spală și se taie felii, la fel și ridichea. Ciupercile se curăţă, se taie felii și se călesc într-o tigaie cu puțin ulei. Se presară puțină sare și se lasă până se evaporă apa lăsată. Frunzele de salată se spală și se lasă să se scurgă bine. Se ia câte o lipie și se pune în tigaia încinsă pentru câteva secunde pe ambele părți (nu trebuie să stea prea mult, altfel se va usca prea tare). Se pune lipia pe o farfurie, se așază frunze de salată, apoi se pun pe rând, cartofi prăjiți, ciuperci, roșii, ridichi, măsline (tăiate feliuțe). Se rulează lipia și se servește alături de sosul preferat. Se poate adauga și carne gătită, tăiată bucățele mici, pentru cei care nu țin post.