Ingrediente: 10 ouă, 1 conservă de ton, 1 fir ceapă verde, 1 castravete murat, 2 linguri muştar, 2 linguri suc de lămâie, 2 fire mărar, 2 fire pătrunjel, 2 linguri maioneză, sare şi piper.
Mod de preparare: Fierbeţi ouăle şi decojiţi-le. Tăiaţi ouăle în două pe lung şi scoateţi-le gălbenuşurile. Scurgeţi bine conserva de ton, tăiaţi rondele ceapa verde, tăiaţi cubuleţe mici castravetele murat şi tocaţi foarte mărunt mărarul şi pătrunjelul.
În bol adăugaţi toate ingredientele pentru umplutură plus cinci gălbenuşuri de la ouăle fierte şi condimentaţi cu sare şi piper. Amestecaţi bine cu furculiţa până compoziţia devine aproape ca o pastă. Gustaţi de sare, piper şi suc de lămâie. Adăugaţi maioneza şi amestecaţi bine până se omogenizează.
Umpleţi adânciturile ouălelor cu această pastă şi decoraţi cu felii de ardei muraţi. (e-retete.ro)