29 DECEMBRIE 2004
PREPARATE DIN CARNE
FICAT DE GASCA IN ASPIC
INGREDIENTE:
500 gr ficat
de gasca
600 gr aspic
o lingura de untura
sare
piper
foi de dafin
o legatura
de verdeata
Ficateii se spala bine in apa rece cu putina sare. Se pun apoi intr-un vas cu apa rece si cuburi de gheata, pentru a nu ramane urme de sange.
Se lasa cam 35 de minute, apoi se pun la fiert cu sarea, foile de dafin, untura si piperul macinat. Se fierb inca 30-40 minute. Se strecoara, se condimenteaza, dupa care se adauga aspicul si verdeata tocata fin.
SFAT
Se pot presara si frunze de marar.
BAUTURA:
Sauvignon
SALATA DE PUI CU ALUNE
INGREDIENTE:
un pui intreg
300 gr de maioneza
200 gr alune nesarate
100 ml ulei
200 gr compot de ananas
2-3 rosii
o legatura de patrunjel
sare
piper
Puiul se curata, se spala si se transeaza, scotandu-se toata carnea de pe oase. Carnea si maruntaiele se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Se scot, se maruntesc bine cu o lingura de lemn si se amesteca cu maioneza.
Alunele se despica in doua, ananasul se separa de zeama si se taie in bucati, rosiile se spala si se taie, iar verdeata se marunteste. Toate ingredientele se amesteca cu puiul si maioneza, punandu-se sare si piper.
SFAT
Se poate servi ca si garnitura la cascaval pane.
BAUTURA:
Pinot gris
CORDON BLEU
INGREDIENTE:
800 gr cotlet
de porc
300 gr cascaval
100 gr sunca de Praga
100 gr faina
4 oua
200 gr pesmet
125 gr sos de rosii
doua rosii
o jumatate
de lamaie
sare
piper
Cotletul se spala, se curata, se portioneaza, se bate cu ciocanul de snitele, se sareaza si se pipereaza. Sunca se taie in tot atatea felii, la fel si cascavalul, rosiile si lamaia.
Cotletele se dau prin sos de rosii si peste ele se asaza feliile de cascaval si sunca, pana la jumatatea fiecarei portii, pentru ca restul carnii sa se impacheteze peste. Se dau apoi prin faina, ou batut si pesmet si se rumenesc in untdelemn incins.
SFAT
Se serveste asortat cu feliute de rosii proaspete si lamaie.
BAUTURA:
Cabernet
CIORBA DE PERISOARE PICANTA
INGREDIENTE:
300 gr costita
afumata
250 gr carne tocata
600 gr varza murata
100 ml zeama
de varza murata
100 gr orez
patrunjel verde
marar
cimbru
o lingura de faina
un ou
sare
piper macinat
Se pune costita la fiert in apa rece. Carnea tocata se amesteca cu un ou, sare, piper macinat, orez spalat si patrunjel verde tocat marunt. Din aceasta tocatura se formeaza cu mana uda perisoare, care apoi se trec prin faina.
Varza murata se taie sub forma de taitei. Carnea se fierbe in apa cu sare, iar dupa ce s-a indepartat spuma formata, se adauga varza si se fierb impreuna la foc mic, pana se desprinde carnea de pe oase. Pe timpul fierberii se adauga boabele de piper si verdeata condimentata.
Carnea se dezoseaza si se pune inapoi in ciorba impreuna cu varza fiarta. Se adauga zeama de varza murata, acrind dupa gust.
SFAT
Se serveste cu smantana si ardei iute.
BAUTURA:
Vin alb de buturuga
CARNATI AFUMATI
INGREDIENTE:
jumatate kg carne de porc
jumatate kg muschi de vitel
250 g slanina
cinci catei de usturoi
gheata pisata sau apa
sare
piper
intestine de porc
Se piseaza usturoiul si se amesteca cu un sfert de pahar cu apa. Carnea de porc si de vitel se trece prin masina de tocat. Slanina se taie cubulete foarte mici si se amesteca cu sarea, piperul, zeama de usturoi si putina gheata. Se framanta bine si se umple intestinul subtire de porc cu compozitia obtinuta.
Dupa ce s-au umplut se leaga capetele cu ata. Se atarna carnatii la racoare si la loc uscat pana se intaresc, dupa care se pun pe o plita sau pe soba sa se afume. Se lasa cateva zile.
SFAT
Se pot servi simpli sau cu smantana.
BAUTURA:
Vin rosu de buturuga
SUPA DE VITA CU BULION
INGREDIENTE:
400 gr carne de vita
doi morcovi
doua cepe
o telina mica
o legatura de patrunjel
sare
piper
Carnea se curata, se spala, se taie in bucati si se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Morcovii, ceapa si telina se curata, se spala, se taie in sferturi si se pun la fiert in oala cu carne.
Dupa ce au fiert atat carnea, cat si legumele, se pune o lingura de bulion. Se adauga sare si piper dupa gust, iar la sfarsit se pune patrunjelul tocat marunt.
SFAT
Fiecare poate sa-si puna in farfurie putina verdeata si o lingura de smantana.
BAUTURA:
Sauvignon
FICAT DE GASCA UNGURESC
INGREDIENTE:
500 gr ficat
de gasca
150 gr untura
de gasca
sare
60 gr faina
doua cepe
4 ardei grasi
3 rosii
150 gr carnati picanti
4 felii de slanina cu sorici
4 portii de orez
cu patrunjel
Ceapa curatata se taie felii. Ardeii se spala, se curata de seminte si se taie marunt. Rosiile se oparesc, se curata de pielite si se toaca. Carnatii se taie in felii subtiri.
Ceapa se caleste in untura de gasca, se adauga carnatii si se prajesc putin, apoi se adauga ardeiul si rosiile, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la foc mic, pana se pregatesc legumele. Ficatul se taie felii, se presara cu sare, se da prin faina si se prajeste in untura incinsa. Feliile de slanina se prajesc pana devin crocante.
SFAT
Ficatul se serveste cu orez, cu ghiveciul cu carnati turnat deasupra si decorat cu cate o felie de slanina prajita.
BAUTURA:
Cabernet
RULADA DIN PIEPT DE PUI CU LEGUME
INGREDIENTE:
600 gr piept de pui
doi ardei grasi
doua rosii
100 gr mazare
100 gr porumb fiert
doi morcovi
50 gr unt
doua linguri de smantana
50 gr cascaval
sare
Pieptul de pui se curata de pielita si oase, se spala si se taie in patru felii, care se bat bine cu ciocanul de snitele. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Intr-o cratita cu unt incins, se calesc bucatile de piept.
Apoi se adauga legumele, se stinge totul cu putina apa si se inabusa inca vreo zece minute. Fiecare bucata de carne se presara cu sare, se adauga legumele, se ruleaza si se introduce la cuptor, la foc potrivit, intr-un vas uns cu unt.
SFAT
Se pot orna cu feliute de rosii, smantana si cascaval ras.
BAUTURA:
Vin alb de buturuga
PREPARATE DIN PESTE
CREVETE CU SOS DE MAIONEZA SI USTUROI
INGREDIENTE:
400 gr crevete
doua capatani
de usturoi
200 ml ulei
5 oua
o lingura
de mustar
zeama de la
o jumatate de lamaie
sare
Se ia o punga de crevete congelat si se lasa 30 de minute in apa calduta, la dezghetat. Se face o maioneza dintr-un galbenus de ou fiert tare si amestecat cu ulei, la care se adauga, pe rand, celelalte galbenusuri separate de albus, apoi ulei.
Se adauga mustarul, zeama de lamaie si sarea, amestecand bine. Se face un mujdei de usturoi, care se amesteca cu maioneza. In sosul astfel creat se pun crevetii fierti in apa cu o lingurita de sare timp de 15-20 de minute.
SFAT
Se orneaza cu felii de lamaie, masline si verdeata.
BAUTURA:
Aligote
ROSII UMPLUTE CU CREMA DE SARDELE
INGREDIENTE:
6 rosii
250 gr sardele in ulei
100 ml maioneza
o lamaie
putin unt
patrunjel
piper
Rosiile se spala bine si se scobesc pentru a se goli interiorul. Sardelele se storc de ulei si se zdrobesc cu furculita. Apoi se amesteca cu cat unt este necesar ca sa obtinem o pasta spumoasa.
Se adauga maioneza, piperul, sarea si putin suc de lamaie. Cu aceasta pasta umplem rosiile, le aranjam intr-un vas si le punem la cuptor pentru 10 minute.
SFAT
Le garnisim cu patrunjel verde.
BAUTURA:
Votca
CIORBA DE PESTE CU MARAR
INGREDIENTE:
un kg crap
doua linguri de unt
o legatura de marar
o lingurita de boia de ardei
o ceapa
200 gr smantana
doua felii de paine
doua linguri
pesmet
sare
Pestele curatat si spalat se taie in portii, se dezoseaza si apoi se inabusa in unt. Se presara cu boia de ardei si pesmet.
Apoi se adauga 1,5 litri de apa fierbinte, sare, ceapa lasata intreaga si legatura de marar legata cu ata. Cand a fiert carnea, se scoate mararul si ceapa si se drege ciorba cu smantana.
SFAT
Se serveste cu crutoane.
BAUTURA:
Chardonnay
SOMON LA CUPTOR CU SOS DE PORTOCALE
INGREDIENTE:
180 gr somon
trei lingurite
condimente amestecate
sare
piper
otet
150 ml suc
de portocale
150 gr faina
Se taie 180 gr de file somon proaspat. Se marineaza apoi intr-o compozitie de condimente, otet, sare si piper si se lasa cam o ora. Se pune apoi somonul intr-o tava si se lasa la cuptor 30 de minute.
Se face un sos din sucul de portocale si faina, care se toarna peste pestele scos din cuptor.
SFAT
Se serveste rece.
BAUTURA:
Feteasca
SOMON CU PAINE PRAJITA
INGREDIENTE:
4 rondele
de somon
4 felii de paine
doua felii
de lamaie
sare
piper alb
Painea alba se prajeste si se unge cu unt. Se iau rondele de somon si se asaza pe o farfurie. Se pun alaturi si feliile de paine prajita si se pot garnisi cu frunze de salata sau lamaie.
SFAT
Se poate consuma alaturi de o salata crocanta sau simple, ca aperitiv.
BAUTURA:
Kagor
CRAP CU LEGUME
INGREDIENTE:
un kg crap
doua cepe
un morcov
100 gr mazare
o legatura de patrunjel verde
un ardei gras
o jumatate pahar apa
un pahar ulei
Se curata pestele de intestine si de solzi, se sareaza dupa gust si se pune deoparte. Dupa ce au fost spalate foarte bine, legumele se taie feliute subtiri. Apoi se pun in apa, se adauga uleiul si se baga la cuptor.
Dupa aceea se adauga si pestele si se lasa la cuptor, la foc mic, pana cand se rumenesc. In fiecare farfurie se presara deasupra putina verdeata tocata marunt.
SFAT
Se serveste cald sau rece, in functie de preferintele fiecaruia.
BAUTURA:
Riesling
SALATA DE HERING CU VERDEATA
INGREDIENTE:
500 gr cartofi
doi castraveti proaspeti
doua cepe
200 gr sos remoulade
200 gr masline
400 gr hering
o legatura de marar
o legatura de patrunjel
sare
piper
Pestele se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare. Cand e gata, se scoate si se taie cubulete. Cartofii se spala si se fierb in coaja, apoi se curata si se taie tot cubulete.
Castravetii si ceapa verde se toaca marunt. Maslinele, tinute cel putin 2-3 ore in apa rece la desarat, se taie in jumatati si li se scot samburii. Verdeata se spala si se toaca marunt.
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron, impreuna cu sosul remoulade, se sareaza, se pipereaza si se lasa la rece o ora inainte de a se servi.
SFAT
Se poate garnisi cu frunze de dafin.
BAUTURA:
Vin alb de buturuga
CRAP SARBESC
INGREDIENTE:
1,5 kg file de crap
2 kg de cartofi rosii
3 ardei grasi
3 rosii
3 cepe
150 gr slanina
afumata
400 ml smantana
4 felii de slanina
3 lingurite de boia dulce
3 linguri de untura
Fileurile de peste se cresteaza, se impaneaza cu slanina si se prajesc in ulei incins. Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Rosiile se oparesc, se curata de pielite si se taie felii. Ardeii se curata de seminte si se taie felii.
Cartofii se asaza intr-o tava unsa cu grasime, se aranjeaza deasupra fileurile de peste putin prajite si se presara ceapa taiata felii, ardeii si rosiile.
Se condimenteaza cu boia de ardei, se toarna smantana si se introduce tava in cuptor pentru gratinare.
SFAT
Se decoreaza cu felii de slanina prajita.
BAUTURA:
Merlot
PREPARATE DIN LEGUME
SUPA DE SOIA CU CIUPERCI
INGREDIENTE:
100 gr ciuperci
250 gr soia
o ceapa
doi catei
de usturoi
o legatura
de patrunjel
un pahar de vin
Soia se fierbe in apa si vin. Ciupercile se spala si se taie felioare. Se prajeste ceapa intr-un castron mic, pana devine aurie.
Se adauga usturoiul si ciupercile si se fierb inabusit timp de 10 minute. Se toarna apoi in vasul cu soia si se presara deasupra frunze de patrunjel taiate marunt.
SFAT
Se pot presara si frunze de marar.
BAUTURA:
Sauvignon
SUPA RECE DE ROSII
INGREDIENTE:
600 gr rosii
doi catei
de usturoi
un castravete
untdelemn
otet
Rosiile coapte se fierb inabusit timp de 5 minute, se adauga usturoiul, otetul si untdelemnul si se amesteca pana cand se ingroasa ca piureul.
Se pune la rece. Se garniseste cu castravete taiat cubulete.
SFAT
Se poate infrumuseta cu un cubulet de gheata.
BAUTURA:
Riesling
NAPI FRANCISC
INGREDIENTE:
350 gr napi
250 gr ceapa alba
3 linguri de ulei
unt cat o nuca
nucsoara rasa
sare
piper alb
Se incalzeste apa cu sare intr-o cratita. Se oparesc napii ca dupa ce s-au racit, sa se curete mai usor sa fie taiati rondele. Se taie marunt ceapa si se pune la fiert intr-o cratita care contine putina apa cu sare.
Se lasa sa scada. Se completeaza cu ulei si unt, se adauga napii si se perpelesc cu ceapa, la foc destul de puternic, mestecandu-se des.
SFAT
Se presara din belsug cu nucsoara si se serveste caldut, pe bucati de paine neagra unsa cu unt.
BAUTURA:
Riesling
SALATA DE CRUDITATI CU PORUMB SI NUCI
INGREDIENTE:
doi-trei morcovi
200 gr telina
doua mere golden
200 gr porumb fiert
frunze de telina
300 gr frisca
200 gr nuci
o lamaie intreaga
zahar pudra
Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoare. Telina se curata de coaja si se rade, de asemenea. Nucile se sparg, se curata si se toaca marunt cu cutitul. Lamaia se taie in doua parti egale: o parte cubulete mici, iar de la cealalta se stoarce doar zeama.
Merele se curata de coaja si se taie cubulete. Frunzele de telina se spala si se curata de codite. Intr-o salatiera se amesteca merele, morcovul, telina, nucile, frisca, lamaia, zeama de lamaie, porumbul si se potrivesc de zahar.
SFAT
Se orneaza cu frunze de telina.
BAUTURA:
Tuica
SUPA-CREMA DE VARZA DE BRUXELLES
INGREDIENTE:
un kg varza
de Bruxelles
3-4 cepe
o lingura faina
doua lingurite unt
sare
lapte
Se alege varza tanara, proaspata, se spala si se curata de foile galbene. Se fierbe in apa clocotita cu ceapa intreaga.
Dupa ce au fiert, se trec prin sita. Se face un amestec din zeama in care au fiert varza si ceapa, laptele, faina si sarea. Varza se pune in acest amestec. Se mai da intr-un clocot.
SFAT
Se serveste cu unt proaspat.
BAUTURA:
Pinot Gris
MANCARE DE CIUPERCI
INGREDIENTE:
1 kg ciuperci
100 gr cascaval
plante provensale
doua legaturi usturoi verde
doua cepe
putin unt
sare
piper
Se curata ciupercile si se taie bucati. Ceapa si usturoiul verde se curata si se taie cerculete. Se prajesc ciupercile si ceapa.
Se adauga usturoiul si se fierbe timp de 5 minute la foc inabusit. Se condimenteaza cu piper si sare. Se pune deasupra cascavalul si se lasa sa se topeasca.
SFAT
La urma se presara ceapa verde taiata rondele.
BAUTURA:
Merlot
VINETE UMPLUTE
INGREDIENTE:
3 vinete
200 gr carne tocata
un ardei
3 rosii
o ceapa
un catel de usturoi
o ceasca cu orez pe jumatate fiert
Vinetele se taie in lungime, fara sa se inlature codita. Se prajesc intr-o tigaie: carnea, ceapa, ardeiul si rosiile curatate de coaja, precum si orezul. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Se scobesc vinetele. Partea scoasa se fierbe intr-o cratita cu capac si se adauga carnea. Vinetele se umplu, se garnisesc cu cercuri de rosii, se presara parmezan si se coc 15 minute.
SFAT
Pot fi servite atat calde, cat si reci.
BAUTURA:
Chardonnay
ARDEI IN STIL MILANEZ
INGREDIENTE:
4 ardei rosii si doi verzi
4 linguri ulei
de masline
doi catei
de usturoi
3 rosii
sare
o lingura patrunjel tocat fin
cateva masline negre
150 gr sunca taiata
Se spala bine ardeii, se scoate cotorul si se taie in lungime in felii subtiri. Se incalzeste oala si se pune usturoiul taiat marunt si ardeii. Se lasa in aburi circa 10 minute. Se adauga rosiile curatate si semintele scoase, taiate in patru.
Se pune sare, se acopera si se tine la aburi circa 10 minute la foc foarte mic. Putin inainte sa fie gata, se adauga maslinele si sunca si se mai tine foarte putin la aburi. Deasupra se pune patrunjel.
SFAT
Se serveste cu cartofi fierti.
BAUTURA:
Cabernet
PREPARATE DULCI
SALATA DE AVOCADO
INGREDIENTE:
doua bucati
de avocado
sare
piper
doua lingurite suc de lamaie
mirodenii
Se spala fructul si se lasa in frigider, intr-un vas cu capac. Dupa cateva minute se scoate, se curata de coaja si se taie longitudinal. Se acopera cu zeama de lamaie si se mai lasa cateva minute cu un capac deasupra. Dupa aceea, salata se pune in cupe.
SFAT
Se poate garnisi cu smantana si nuci taiate.
BAUTURA:
Kagor
CROISSANT CU UNT
INGREDIENTE:
200 gr faina
50 gr drojdie
20 gr sare
250 ml apa
200 gr margarina
50 gr unt
Se amesteca toate ingredientele cu mixerul, 6 minute la prima viteza si 4 minute la viteza a doua. Se obtine un aluat suplu, elastic si nelipicios, care se prelucreaza si i se da forma de corn.
Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se pune coca in tava si se da la foc mic circa 25 de minute. Cand se mai racesc putin se umplu cu unt cu ajutorul unei seringi de bucatarie.
SFAT
Se pot umple cu crema de branza si servi ca aperitiv.
BAUTURA:
Kagor
TORT JOFFRE
INGREDIENTE:
BLAT
8 oua
doua albusuri
40 gr faina
50 gr cacao
8 linguri zahar
CREMA
400 gr unt
400 gr zahar
90 gr cacao
150 ml apa
doua galbenusuri
Se freaca bine ouale cu zaharul si apoi se adauga faina si cacao. Se unge o forma de 3 kg cu unt, se toarna compozitia si se da la cuptor, la foc potrivit.
Separat, se pun intr-un ibric cacao, zaharul pentru crema si se dau in clocot de cateva ori, apoi se lasa sa se raceasca. Untul se freaca spuma, se adauga siropul racit si apoi galbenusurile ramase de la blat. Blatul se taie in doua, se umple cu crema si apoi se imbraca tot tortul cu crema.
SFAT
Se orneaza cu floricele din frisca si se serveste rece.
BAUTURA:
Cafea, cappuccino
RULADA CU VANILIE
INGREDIENTE:
150 gr zahar
100 gr faina
6 oua
o lingura pesmet
350 gr unt
150 gr zahar pudra
doua batoane
de vanilie
100 ml lapte
Se pregateste aluatul pentru rulada din faina amestecata cu o lingura de unt, lapte si ou, adaugand putina sare. Compozitia se framanta bine si se intinde cu sucitorul pe o planseta din lemn.
Apoi se asaza sub un prosop de bucatarie, la cald, lasand-o la dospit. Dupa aceea se intinde o foaie subtire din aceasta compozitie.
Pentru crema, intr-un castron asezat deasupra unei oale cu apa clocotita, se freaca restul de unt cu zaharul pudra, pana se topeste complet, apoi se adauga vanilia dizolvata in lapte. Se intinde crema peste foaia de aluat, care se ruleaza si se da la cuptor, intr-o tava unsa.
SFAT
Se serveste rece, ornata cu frisca din belsug.
BAUTURA:
Riesling
CHEC CU GLAZURA DE CIOCOLATA
INGREDIENTE:
500 gr zahar tos
250 ml ulei
150 gr cacao
400 gr faina
100 gr margarina
o lingurita de bicarbonat
o esenta de rom
Se toarna 350 g zahar intr-o cratita mai mare. Se pune la foc potrivit sa se caramelizeze, apoi se fierbe pana se dizolva complet. Se lasa sa se raceasca, apoi se toarna uleiul, se adauga faina, bicarbonatul si 50 gr de cacao. Se framanta aluatul si se da la cuptor 45 de minute.
Se fierbe restul de zahar cu cacaua ramasa in 100 ml de apa, iar la sfarsit se adauga margarina. Se toarna glazura obtinuta peste checul racit. Se taie abia cand s-a racit complet.
SFAT
Se poate orna cu nuca de cocos.
BAUTURA:
Ciocolata calda
CREMA DE CAFEA
INGREDIENTE:
doua galbenusuri
doua linguri de zahar
frisca
un pahar de cafea neagra, tare
Se fierbe apa intr-un vas. Se bat cu mixerul galbenusurile si zaharul. Se adauga cafeaua calduta si frisca si se amesteca. Cand apa da in clocot, se da focul cat mai mic.
Se asaza vasul cu ingrediente pe aburi. Se lasa sa fiarba amestecand mereu, pana cand crema se ingroasa. Se scoate apoi si se lasa sa se raceasca.
SFAT
Se poate orna cu frisca si boabe de cafea
BAUTURA:
Heres
PRAJITURA CU CIOCOLATA SI ALUNE
INGREDIENTE:
200 ml lapte
250 ml ulei
o lamaie
coaja de portocala
200 gr zahar
200 gr faina
drojdie
50 gr cacao
5 oua
150 gr miez
de nuca
zahar vanilinat
Se bat galbenusurile cu zaharul pana se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilinat si coaja de portocale. Peste toate se adauga albusurile, batute spuma. Se unge o tava cu margarina, se toarna compozitia si se da la cuptor, pana ce capata o culoare rumena.
Se prepara o crema din lapte, zahar, cacao, faina si miez de nuca. Se omogenizeaza pana ce devine compacta. Blatul se taie la mijloc si se intinde crema de ciocolata intr-un strat gros. Se lasa cateva ore sa se imbibe, dupa care se serveste taiata in bucati patrate.
SFAT
Se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu frisca.
BAUTURA:
Ciocolata calda
FURSECURI PENTRU CEAI
INGREDIENTE:
200 gr faina
60 ml ulei
100 gr miere
doua oua
o lingura zahar pudra
un pliculet zahar vanilinat
sare
bicarbonat
scortisoara
Mierea se freaca spuma cu zaharul pudra si cu ouale intregi, apoi se presara o lingura de scortisoara si se toarna uleiul, se adauga o jumatate de lingurita de bicarbonat si un varf de lingurita de sare. Dupa ce se omogenizeaza, se incorporeaza faina.
Se framanta aluatul, se acopera cu un prosop si se lasa deoparte un sfert de ora, apoi se intinde o foaie cu grosimea de aproximativ cinci milimetri, din care se taie cerculete, cu gura unui paharel. Se pun fursecurile intr-o tava unsa cu putin ulei si se dau la cuptor, la foc moderat.
SFAT
Se servesc pudrate cu zahar
vanilinat.
BAUTURA:
Ceai din fructe
TOP articole pe Jurnalul.ro:
-
-
-
-
-