x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţete. Ştevie în fel şi chip

Reţete. Ştevie în fel şi chip

13 Mai 2015   •   15:39
Reţete. Ştevie în fel şi chip

Să profităm cât se mai poate de verdeţurile de primăvară, pline de vitamine şi minerale. Beneficiile şteviei nu mai sunt atat de cunoscute şi apreciate la fel de mult cum erau pe vremea bunicilor care, o consumau din abundenţă primăvara.

 
Ruladă de ştevie
Ingrediente aluat: 1 ceaşcă apă, 1 ceaşcă ulei, făină cât cuprinde, 1 lingură delikat. Umplutura: 3 legături ştevie, 1 legătură mărar, sare, piper, 2 cepe, 1 cartof.
Preparare: Ştevia fiartă în apă cu sare, ceapa tocată, piperul şi mărarul se călesc în puţin ulei şi se amestecă împreună cu cartoful fiert şi pasat. Se face un aluat (sau foi din comerţ), se întinde pe masa de lucru, în grosime de 3-4 mm, iar peste acesta se pune umplutura. Se rulează şi se coace în tava unsă cu margarină şi tapetată cu făină, la foc mic, până capătă o tentă aurie. După ce se răceşte, se taie felii.
 
Cartofi copţi umpluţi cu ştevie
Ingrediente: 4 cartofi, 1 legătură ştevie, 2 linguri ulei măsline, sare, piper.
Preparare: Se spală cartofii, se curăţă de coajă, se scobesc în mijloc. Separat se face la blender un mix din restul ingredientelor. Cu această compoziţie de umplu cartofii şi se coc în cuptorul încins. Se lasă până devin crocanţi, cu o coajă aurie. Se servesc calzi.

×