60 g unt, o rodie, două pliculeţe zahăr vanilinat, 3 g nucşoară, 2 g scorţişoară, 2 g cardamon, zahăr pudră, sos de lămâie, sos de mentă, frişcă.
Mod de preparare
1 Scorţişoara se pune într-un bol împreună cu nucşoara, cardamonul, cuişoarele şi zahărul tos. Se adaugă un pliculeţ de zahăr vanilinat şi se amestecă totul până se omogenizează.
2 Se întind foile de plăcintă pe un tocător, se ung cu unt topit şi se presară amestecul de condimente.
3 Se suprapun foile câte patru sau cinci, se pune câte o banană la mijloc întreagă sau tăiată în jumătăţi şi sâmburi de rodie după gust. Se rulează cu grijă ca să nu iasă sâmburii şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
4 Se ung cu unt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc foc mediu 15-20 de minute sau până când ruladele capătă o culoare aurie.
5 Se acoperă cu un şervet umed, se lasă zece minute, apoi se taie bucăţi potrivit de groase. Se presară cu zahăr pudră amestecat cu zahărul vanilinat rămas şi se servesc.
Sfat: Se pot servi ca atare, cu sos de lămâie, sos de mentă sau frişcă.
Băutura: Suc de fructe
Citește pe Antena3.ro