Ca sa traim mai mult si mai bine, filozofia japoneza ne propune un tip de alimentatie care are la baza cereale cu valoare integrala, legume si pastaioase. Filozoful George Oshava a creat un astfel de regim.
Vegetarismul este o forma de alimentatie rationala si un mod de viata care impune renuntarea la tutun, alcool si la produsele alimentare care contin carne. In vegetarism sunt mai multe directii de urmat, printre care si alimentatia macrobiotica. Aceasta are la baza cerealele cu valoare integrala, legumele si pastaioasele. Este vorba despre o filozofie japoneza, fondata pe regulile igienei alimentare. Scopul este sa traiesti mai mult si mai bine. Aceste reguli au fost stabilite de George Oshava, care in 1931 a publicat in Franta articolul "Principiul unic in filozofia si stiinta Extremului Orient". El clasifica alimentele ca fiind de tip Yin si Yang in functie de doi factori: calitatea intrinseca a acestora si efectul pe care il produc.
DIETA
|
La micul dejun se poate bea o cana cu "lapte" de grau, la ora 10:00 cateva linguri cu hrisca, la dejun, supa de orez cu galuste de grau, pilaf simplu cu faina de grau copt sau turtite de grau, la ora 17:00 cateva linguri de mei copt, iar la cina terci de grau si pasta de orez cu turtite de grau.
Turtite din faina de grau: Se face o coca din apa, sare si faina de grau. Se lasa doua ore la muiat, dupa care se fac turtite. Acestea se coc intr-o tigaie de teflon, fara ulei, la foc mic. Se procedeaza analog si pentru turtitele din hrisca. De asemenea, se pot face si din amestecul fainii de grau cu faina de hrisca sau din faina de grau complet, in care se incorporeaza cateva linguri cu orez fiert. |