x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sampanie si caviar

Sampanie si caviar

28 Dec 2005   •   00:00

Jurnalul de bucatarie te invita la un "retro-revelion"! Petrece Anul Nou cu sampanie si caviar in restaurantele din Bucurestiul de altadata!

Reveillon in micul Paris

  • Editorial de Simona Lazar
  • De ce un Retro-revelion? De ce un numar dedicat in intregime meniurilor de la masa festiva dintre ani, de la restaurantele de odinioara?

    Pentru ca sunt un pretext bun de a incerca sa (re)traim frumos - dintr-o alta perspectiva decat cea cunoscuta din cartile de scoala - un timp din trecut care are aura sa: primele decenii ale secolului XX. Anii in care "Micul Paris" traia efervescent.

    Ani de inflorire spirituala si financiara, cand se contura o puternica patura de mijloc, iar elitele invatau ce inseamna fastul. Ani in care boema Bucurestiului nu se sfia sa arate ca stie sa se bucure de viata, dinaintea ploii de… sageti de spirit. In fine, ani in care "a fi om al timpului tau" insemna si a sti sa traiesti, a sti sa mananci, a sti sa petreci!

    Cu o cupa de sampanie in mana, printre convivi flamboaianzi, imbracati in tinuta de bal - Marele Bal al Iernii - in lumina focului de artificii, va urez:

    La multi ani!
    ×