Jurnalul de bucatarie te invita la un "retro-revelion"! Petrece Anul Nou cu sampanie si caviar in restaurantele din Bucurestiul de altadata!
Reveillon in micul Paris
Editorial de Simona Lazar |
De ce un Retro-revelion? De ce un numar dedicat in intregime meniurilor de la masa festiva
dintre ani, de la
restaurantele de odinioara?
Pentru ca sunt un pretext bun de a incerca sa (re)traim frumos - dintr-o alta perspectiva decat cea cunoscuta din cartile de scoala - un timp din trecut care are aura sa: primele decenii ale secolului XX. Anii in care "Micul Paris" traia efervescent.
Ani de inflorire spirituala si financiara, cand se contura o puternica patura de mijloc,
iar elitele invatau ce inseamna fastul. Ani in care boema Bucurestiului nu se sfia sa arate ca stie sa se bucure de viata, dinaintea ploii de⦠sageti de spirit. In fine, ani in care "a fi om al timpului tau" insemna si a sti sa traiesti, a sti sa mananci, a sti sa petreci!
Cu o cupa de sampanie in mana, printre convivi flamboaianzi, imbracati in tinuta de bal - Marele Bal al Iernii - in lumina focului de artificii, va urez:
La multi ani!