x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Sanatate in coaja verde

0
Autor: Cristina Andreea Catana 17 Aug 2005 - 00:00
Sanatate in coaja verde
CAIET DE RETETE
Miezul pepenelui rosu este un cocteil de apa (aproape 95 de procente) si zaharuri naturale, cu un gust aromat si proprietati benefice pentru sanatate, condimentat cu o multitudine de substante miraculoase, cum ar fi anumite enzime, acizi organici sau licopina (o substanta cu efect antioxidant si reglator imunitar).

Continutul mare de apa il recomanda pentru tratamentul afectiunilor rinichilor si ale aparatului urinar. Enzimele si acizii organici continuti, mai ales in partea din apropierea cojii (de unde si gustul acru, nu foarte agreat, uneori), au efecte de dezintoxicare puternica, ceea ce face ca pepenele rosu sa fie in mod special recomandat persoanelor cu un grad mai mare de uzura a organismului, batranilor, cat si celor care au avut sau mai au o alimentatie incarcata in toxine. S-a constatat ca o cura de minimum 10 zile, lunar, cu pepene rosu are efect de reglare hormonala si imunitara a organismului. Si unde mai pui ca tine si de sete! In plin sezon al pepenilor, consumul acestora de catre persoanele suferinde, ca si de catre cele sanatoase, asigura o buna functionare a rinichilor si a aparatului urinar pe tot parcursul anului. Recomandarea noastra este sa profitati din plin de prezenta lor pe piata.

PEPENE GALBEN CU SUNCA

Ingrediente: un sfert de pepene galben, 3 felii de sunca, doua felii de paine prajita, o ceasca de cafea cu lapte.
Preparare: Taiati pepenele cubulete, curatati-l de seminte si serviti-l cu sunca. Cafeaua cu lapte se va servi alaturi de painea prajita.

SORBET DE PEPENE VERDE SI GIN

Ingrediente: 200 g zahar, 200 ml apa, 4 lamai, un pepene de 3-4 kg, 150 ml gin.
Preparare: Intr-un vas aflat pe foc mic, puneti zaharul si apa. Incalziti amestecul, pana la topirea zaharului. Fierbeti timp de 5 minute, adaugati sucul de lamaie si lasati siropul sa se raceasca. Curatati de coaja si seminte pepenele verde pe care l-ati tinut la rece si taiati miezul in bucati. Tocati marunt bucatile (daca se poate cu ajutorul unui tocator electric) si amestecati-le cu ginul. Adaugati siropul si amestecati.

TORT CU PEPENE

Ingrediente: blatul: 100 g unt moale, 200 g piscoturi; crema: un plic de budinca de lamaie, 500 ml lapte, 125 g zahar, 100 g branza de vaci, doua linguri cu zeama de lamaie, intaritor de frisca, 400 ml frisca, miez de pepene.
Preparare: Pentru blat, piscoturile se zdrobesc si se amesteca si cu untul moale. Compozitia rezultata se pune pe un platou rotund. Crema: budinca, zaharul si laptele se fierb conform instructiunilor de pe plic. Se lasa la rece, apoi se amesteca si cu zeama de lamaie, branza de vaci si frisca batuta cu intaritor. Se pune crema pe blat si se da doua ore la rece. Se decoreaza cu bilute de pepene.

OREZ CU PEPENE SI CARNE DE VITA

Ingrediente: 600 g escalop de vita, doua oua, 50 g faina, 100 g pesmet, 250 g orez, o lingura de curry, 300 g miez de pepene rosu, 50 g unt, doua linguri cu ulei, o legatura de patrunjel, sare, piper, 200 ml supa de vita, 100 ml smantana, o lingurita cu pasta de tomate.
Preparare: Puneti orezul intr-un vas si acoperiti-l cu apa, adaugati curry, sare, piper (dupa gust). Aduceti la fierbere si lasati pe foc 8-10 minute, cat orezul sa ramana al dente. Taiati escalopul de vita in felii, bateti-l cu ciocanul de carne, apoi pudrati fiecare felie cu faina. Bateti ouale, adaugati sare si piper. Treceti fiecare felie de escalop prin ou si apoi prin pesmet. Intr-o tigaie, puneti untul si uleiul sa se incalzeasca. Adaugati escalopul pane si lasati la foc potrivit, sa se prajeasca, intorcandu-l pe ambele parti. Fierbeti supa de vita impreuna cu pasta de tomate, adaugati smantana. Potriviti de gust. Asezati orezul in farfurie si, deasupra, escalopul pane si pepenele rosu taiat felii. Ornati cu frunze de patrunjel verde.

COCTEIL DE PEPENE

Ingrediente: 7 cesti cu miez de pepene (cam doua kilograme), o ceasca suc de lamaie, 3 linguri cu grenadina, o ceasca gin, 3 cesti cu cuburi de gheata, 3 felii de lamaie verde.
Preparare: Folositi ce modalitate doriti, astfel incat sa obtineti cat mai mult suc din miezul de pepene: storcator de fructe sau manual. Adaugati sucul de lamaie, grenadina si amestecati. Dupa ce s-au omogenizat, adaugati ginul si mai amestecati un pic. Este indicat sa il preparati cu 6 ore inainte de servire si sa-l depozitati in frigider. Adaugati si cuburile de gheata atunci cand serviti cocteilul de pepene. Este de preferat sa folositi pahare inalte, garnisite cu felii de lamaie verde.

DULCEATA DE PEPENE VERDE

Ingrediente: un pepene verde de 5-6 kg, un kg de zahar, o lingurita cu sare de lamaie, doua pahare cu apa.
Preparare: Pepenele se taie felii, dupa care se curata fiecare felie de coaja verde si de miezul rosu, pastrand numai un centimetru din miez. Se taie cuburi foarte mici. Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul sI cu sarea de lamaie. Cand s-a legat siropul, se adauga pepenele. Se fierbe la foc potrivit, iar cand dulceata este suficient de legata, se ia de pe plita si se acopera cu un servet curat. Se pune in borcane si se sterilizeaza la cuptor sau in bain-marie.

FRIGARUI DE FRUCTE CU JELEU DE PEPENE

Ingrediente: un kiwi, 8 capsune, doua felii de ananas, o banana, un mar (golden), 100 g miez de pepene rosu, 75 g unt, 150 g zahar; pentru jeleu: 400 g miez de pepene rosu, 100 ml apa, 100 g zahar, 5 foi de gelatina; 4 frigarui de lemn.
Preparare: Pentru a prepara jeleul, puneti intr-un vas apa si zaharul si aduceti la fierbere. Cand a inceput sa se lege, luati siropul de pe foc si lasati-l putin sa se racoreasca (nu sa se raceasca). Taiati cuburi pepenele pentru jeleu si puneti-l intr-un mixer, impreuna cu siropul. Dizolvati gelatina in putina apa rece. Adaugati-o in vas si amestecati foarte bine. Turnati amestecul obtinut intr-un alt vas pe care il puneti in frigider pentru doua ore. Curatati banana si fructul de kiwi si taiati-le rondele, potrivit de mari. Taiati feliile de ananas in doua, iar miezul de pepene si marul in cuburi. Curatati capsunele de frunze. Asezati toate fructele pe frigarui, in ordinea care va place, astfel incat sa realizati un joc de culori. Incalziti untul intr-un vas, adaugati zaharul si lasati sa fiarba pana isi schimba putin culoarea. Puneti frigaruile cu partea cu fructe in untul fierbinte, pentru 3 minute. Serviti apoi cu jeleul de pepene.
Citeşte mai multe despre:   lămăie,   verde,   roşu,   pepene,   pepenele,   ingrediente,   felii,   preparare

 



Mai multe titluri din categorie

Andi Constantin este Burlacul, în curând, la Antena 1

Andi Constantin este Burlacul, în curând, la Antena 1
Cel de-al șaselea sezon al emisiunii Burlacul, în curând, la Antena 1, îl va avea ca protagonist pe Andi Constantin. Multiplu campion la fitness și antreprenor, Andi este pregătit să plece în cea mai importantă...

Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman lansează seria de episoade online Adela – Tot ce nu se vede pentru site-ul a1.ro

Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman lansează seria de episoade online Adela – Tot ce nu se vede pentru site-ul a1.ro
Imediat după premiera serialului Adela, difuzat aseară, de la 20:30, la Antena 1, site-ul a1.ro lansează un nou proiect on-line – emisiunea Adela - Tot ce nu se vede, prezentată de Cristina Ciobănaşu şi Vlad...

Premiera Adela se vede gratuit pe AntenaPlay

Premiera Adela se vede gratuit pe AntenaPlay
Premiera serialului Adela se vede gratuit pe  AntenaPlay, timp de 7 zile. Utilizatorii platformei au ocazia să participe şi la un concurs, ce pune la bătaie 10 abonamente valabile un an de zile pe AntenaPlay....

Trei motive bune pentru a lua un credit

Trei motive bune pentru a lua un credit
Spre deosebire de alte tipuri de credite, un credit de nevoi personale poate fi folosit pentru aproape orice, însemnând că nu trebuie să oferiți explicații creditorului despre cum plănuiți să folosiți banii...

Morphy Richards aduce în România o gamă largă de electrocasnice pentru casă și bucătărie. România este prima țară din regiune cu sucursală proprie

Morphy Richards aduce în România o gamă largă de electrocasnice pentru casă și bucătărie. România este prima țară din regiune cu sucursală proprie
Galerie Foto Morphy Richards, brandul internațional de electrocasnice pentru casă și bucătărie din Marea Britanie, a anunțat astăzi extinderea în Europa de Est printr-o sucursală dedicată în București,...

Cum să faci bani ca adolescent și să scapi de obiceiul de a le cere părinților

Cum să faci bani ca adolescent și să scapi de obiceiul de a le cere părinților
Ești exponent al generației „millennials”, ai o mie de idei, în pauzele de la orele online dai play la discursuri motivaționale cu antreprenori care povestesc cum au făcut primul milion de dolari, însă după...

Cum să ai mai puține cheltuieli de întreținere iarna

Cum să ai mai puține cheltuieli de întreținere iarna
Galerie Foto Dacă iarna trecută ai fost dat peste cap de facturile la întreținere, iar la un moment dat nici măcar nu mai puteai să-ți aproximezi bugetul și să știi sigur dacă mai pleci în vacanța planificată, în...

Cum să profiți la maximum de timpul liber

Cum să profiți la maximum de timpul liber
O expresie spune că timpul înseamnă bani, ceea ce denotă cât de prețioasă e fiecare secundă. Că trebuie să iei tot ce-i mai bun din fiecare moment, oriunde te-ai afla, și orice ai face. Pentru că timpul nu...

Ce trebuie sa stii atunci cand iti cumperi o arma Airsoft?

Ce trebuie sa stii atunci cand iti cumperi o arma Airsoft?
Daca vrei sa iti cumperi o arma Airsoft si nu stii de unde sa o alegi, NRG este locul ideal de unde poti selecta cele mai moderne si mai noi pistoale Airsoft. In urma rebrandingului facut de Airsoft6 pe site-ul NRG,...

Reality show-ul Fetele lui Tavi by Gabriela Cristea va putea fi urmărit la Antena Stars

Reality show-ul Fetele lui Tavi by Gabriela Cristea va putea fi urmărit la Antena Stars
Galerie Foto Noul an vine cu o serie de surprize pentru telespectatorii postului Antena Stars. Începând din 20 ianuarie, în fiecare miercuri şi joi, de la ora 21:00, aceştia se vor putea delecta cu un nou reality show, care îi...

Israel, prin ochii unui ghid fascinat de descoperiri

Israel, prin ochii unui ghid fascinat de descoperiri
Galerie Foto Cristina Burgui, unul dintre cei mai cunoscuți ghizi de turism din România, este îndrăgostită de Israel, destinație turistică despre care spune că își poate dezvălui întregul potențial doar dacă li se...

Atenție unde călătoriți ! Cod roșu de ninsori și vânt în Suedia

Atenție unde călătoriți ! Cod roșu de ninsori și vânt în Suedia
Cod roșu pentru Regiunea Vasternorrland şi cod portocaliu pentru partea nordică a Regiunii Jamtland şi partea de coastă a Regiunii Vasterbotten din Suedia pentru ninsori și vânt în zilele de marți și...
Serviciul de email marketing furnizat de