![Planta aromatică apreciată de români ca și condiment, care trăiește mai mult decât omul: Specialist BRGV: „Este antiinflamator” Planta aromatică apreciată de români ca și condiment, care trăiește mai mult decât omul: Specialist BRGV: „Este antiinflamator”](/thumbs/rss/2025/01/planta-aromatica-apreciata-de-romani-ca-si-condime-0aaeb60.jpg)
Potrivit cumvaplace.ro, dacă din ouăle rămase am pregătit rapid o salată foarte gustoasă, din cozonac am pregătit un alt desert. Cum am făcut, în 10 minute, cea mai grozavă savarină din cozonac vedeți în rețeta video de mai jos.
INGREDIENTE
-
1 cozonac
-
2 cutii mici de smântână pentru frișcă
-
1 pliculeț de zahăr vanilat (sau un strop de esență de vanilie)
-
Dulceața preferată
- Pentru sirop
-
400 ml apă
-
200 g zahăr
Citește pe Antena3.roPlanta aromatică apreciată de români ca și condiment, care trăiește mai mult decât omul: Specialist BRGV: „Este antiinflamator” -
2 batoane de scorțișoară
-
Coajă de portocală/lămâie
CUM SĂ FACEȚI
- Pentru sirop, puneți apa cu zahărul, scorțișoara și coaja de portocală/lămâie într-un vas potrivit, pe foc. Lăsați să dea un clocot și dați-l deoparte să se răcească.
- Între timp, feliați cozonacul și bateți smântâna pentru frișcă cu aroma de vanilie.
- Așezați feliile de cozonac pe farfurii, însiropați-le din abundență și, cu ajutorul unui poș, ornați-le cu frișcă.
- Noi am pus deasupra dulceață de vișine, dar o puteți înlocui cu ciocolată rasă sau căpșuni proaspete, cum vă place.