x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Se apropie Târgul de Vacanţe Bucureşti

Se apropie Târgul de Vacanţe Bucureşti

de Magda Cristina Ursache    |    26 Apr 2010   •   00:00

În perioada 6-9 mai 2010, la Romaero Băneasa, va avea loc prima ediţie a Târgului de Vacanţe Bucureşti (TVB). În cadrul acestui eveniment vor fi promovate pachete turistice promoţionale, sloganul târgului fiind: "Minipreţuri de vacanţă - rezervări şi vânzări pe loc!".

"Acest târg este consecinţa firească a succesului de care ne-am bucurat cu ocazia Târgului Internaţional de Turism Holiday Market, organizat în luna martie la Palatul Parlamentului, eveniment care a reunit foarte mulţi parteneri şi expozanţi", a declarat Corina Martin, preşdintele ANAT (Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism).

TVB se înscrie în seria de târguri regionale pe care ANAT a hotărât să le organizeze în mai multe oraşe importante ale ţării (Cluj Napoca, Timişoara, Constanţa), regiunea Bucureşti-Ilfov, al cărei preşedinte este Marian Cojocărescu "având cel mai mare număr de membri, peste 400". Târgul este destinat prezentării ofertelor pentru vacanţa estivală, se va desfăşura în pavilionul H6 (hala centrală din Romaero) şi se estimează că va fi vizitat de aproximativ 15.000 de persoane (Holiday Market a strâns, în martie, 18.000 de vizitatori).

Dacă precedentul târg ANAT, cel de la Palatul Parlamentului, a avut ca temă "Înscrierile timpurii" (early booking), de data aceasta se va merge pe "minipreţuri de vacanţă" şi, subliniază Marian Cojocărescu, "se vor face rezervări şi vânzări pe loc; va fi, practic, primul târg în care va fi stimulată efectiv vânzarea de pachete turistice. Este primul târg cu vânzare a ofertelor estivale, acum preţurile sunt fixate, reducerile stabilite, târgul se adresează cumpărătorului direct".

Agenţiile vor acorda reduceri de până la 10% pentru pachetele vândute în cadrul târgului. Tot acum, vor continua să fie promovate o serie de programe speciale, între care şi "Litoralul pentru toţi", ajuns la ediţia a VI-a, care oferă tarife promoţionale pentru sejururile în staţiunile româneşti de la Marea Neagră, în perioada 3 mai - 14 iunie (sejururi de 6 nopţi/persoană), în hoteluri de la o stea la cinci stele.

Vor conitnua să se vândă, în limita locurilor disponibile şi a ofertelor existente şi pachetele promoţionale din programele pentru vacanţe la munte, staţiuni balneare sau pensiuni agroturistice.

"Ceea ce dorim noi să promovăm acum este faptul că România nu este neapărat scumpă", a declarat Corina Martin, preşedinte ANAT. "Există posibilitatea de a petrece un sejur decent în România, la preţuri accesibile şi în condiţii de confort similare celor din alte ţări, pentru acelaşi preţ". 

×
Subiecte în articol: travel news