x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sfârşit de săptămână aglomerat la munte şi mare

Sfârşit de săptămână aglomerat la munte şi mare

de Magda Cristina Ursache    |    26 Iul 2010   •   00:00

În acest weekend, drumurile spre staţiunile de la munte, ca şi autostrada spre litoral, au fost luate cu asalt încă din după-amiaza zilei de vineri, pentru ca sâmbătă dimineaţă maşinile cu turişti care se îndreptau spre staţiunile montane sau de la Marea Neagră să îngreuneze foarte mult traficul. A fost nevoie de multă răbdare pentru a parcurge distanţa de câteva sute de kilometri şi a avea parte de o zi, două sau chiar de numai câteva ore d eplajă şI relaxare! Peste 150.000 de turişti şi-au petrecut aceste ultime zile pe Litoral, atraşi atât de vremea bună (în ciuda avertismentelor de radiaţii - care au atins cel mai mare nivel din acest an!), ca şI de seria de concerte organizate aici.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei de Promovare a Turismului Litoralului - Delta Dunării, Corina Martin, sfârşitul de săptămână 24-25 iulie a adus cel mai mare număr de turişti din acest an pe litoral, numărul acestora atingând valorile ce se înregistrau de obicei frecvent în anii anteriori pe tot parcursul lunii iulie. Agerpres scrie că sâmbătă, pe întreg litoralul, erau cazaţi peste 146.000 de turişti, conform datelor furnizate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa. "Cei mai mulţi turişti, peste 43.000, s-au cazat la Mamaia, urmată de staţiunea tineretului - Costineşti, cu 32 400. În Neptun - Olimp erau 26 244, în Eforie 16 497,în Vama Veche 10 051 şi la Năvodari 11.734 de turişti", a precizat Corina Martin. Duminică alte câteva zeci de mii de turişti s-au îndreptat către mare. În utlima zi a săptămânii trecute, plajele au fost aglomerate, cu toate că meteorologii au avertizat că litoralul românesc s-a aflat sub culoarea roşie a indicelui de radiaţii ultraviolete iar medicii dermatologi şi oftalmologi au atras atenţia asupra neplăcerilor medicale ce puteau fi cauzate de indicele termic şi UV crescut.

ŞI staţiunile montane au fost pline în acest weekend. Pentru ca duminică seara să asistăm la o adevărată "revenire la matcă" a maşinilor spre Capitală, traficul fiind mult îngreunat. Purtătorul de cuvânt al Centrului Informatic al Poliţiei Române a declarat că duminică, 25 iulie, traficul pe ruta Sinaia - Buşteni - Predeal s-a desfăşurat cu dificultate, scrie Mediafax. Şoferii sunt sfătuiţi ca în zilele aglomerate să aleagă rute ocolitoare precum DN1A- Braşov- Săcele- Cheia- Vălenii de Munte- Ploieşti- Buftea- Bucureşti.

×
Subiecte în articol: special observator travel news