x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Shake de banane ca să te faci mare

Shake de banane ca să te faci mare

30 Mai 2007   •   00:00

Shake-ul de banane este bun pentru copii in orice moment al zilei. Este un dulce sănătos, care nu necesită adaos de zahăr. Aroma naturală a bananei ii convinge pe cei mici să consume acest preparat hrănitor cu mare plăcere. Dacă ingredientele folosite la pregătirea shake-ului au fost in prealabil ţinute puţin la rece, băutura devine cel mai potrivit răcoritor şi pentru adulţi in zilele toride ale verii.

Ce vrei să te faci cănd vei fi mare?, işi intreabă adesea cei mari, copiii. Află atunci ce gănduri măreţe au progeniturile pentru viitorul lor. Unul vrea să se facă doctor, altul, macara, un altul ar vrea să devină avocat cu ochelari de soare sau chiar pensionar. Recent, am auzit intămplător o fetiţă de vreo patru anişori care dorea să se facă bucătăreasă, cum e mama ei dimineaţa. "Cănd o să fiu ca mama mea, voi şti să fac pentru copiii de la grădiniţă shake de «babane» pe care il beau eu cănd mă trezesc", spunea copila.

Răcoritor

Shake-ul de banane este bun pentru copii in orice moment al zilei. Este un dulce sănătos, care nu necesită adaos de zahăr. Aroma naturală a bananei ii convinge pe cei mici să consume acest preparat hrănitor cu mare plăcere. Dacă ingredientele folosite la pregătirea shake-ului au fost in prealabil ţinute puţin la rece, băutura devine cel mai potrivit răcoritor şi pentru adulţi in zilele toride ale verii. Shake-ul de banane oferă copiilor o porţie sănătoasă de energie, dar şi de bună dispoziţie, bananele fiind bogate in vitamine şi minerale. In plus, aceste fructe tropicale conţin serotonină, numită şi substanţa fericirii. De asemenea, cantitatea insemnată de potasiu dintr-o banană duce la creşterea capacităţii de concentrare a copiilor la şcoală. Dacă paharul cu shake este şi frumos ornat, atunci nu mai este de mirare de ce băutura este atăt de mult pe placul celor mici.

Shake de banane

Ingrediente: o banană, o jumătate de ceşcuţă de lapte rece, două linguriţe de suc de lămăie, un praf de nucşoară.

Preparare: Se introduc toate ingredientele intr-un blender pentru un minut. Se toarnă apoi totul intr-un pahar inalt, fără picior şi se ornează shake-ul după bunul plac.

×
Subiecte în articol: barul casei