x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sortimente de brânză care conțin puțină sare

Sortimente de brânză care conțin puțină sare

de Redacția Jurnalul    |    14 Dec 2023   •   19:30
Sortimente de brânză care conțin puțină sare

Există o mare varietate de brânzeturi pe piața românească, așa că, dacă vrei să-țo scazi cantitatea de sodiu consumată, atunci poți alege produse cu conținut redus de sare.

În primul rând trebuie să știi că se adaugă sare în brânză pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor dar ajută și la o aromă mai bogată, potrivit Eating Well

Desigur, persoanele cu afecțiuni renale sau hipertensiune arterială este bine să-și diminueze cantitatea de sare pe care o consumă. 

Iată astfel sortimentele de brânză care au mai puțină sare:

Brânză cottage fără sare

Brânza cottage conține concentrații ridicate de sodiu, așa că cel mai bine este  să verifici eticheta. 

Brânză de capră

Brânza de capră este moale, cu aromă neutră. Întrucât laptele de capră are în compoziție mai puțină lactoză decât cel de vacă, poate fi o alternativă pentru cei care au o intoleranță ușoară la lactoză, conform How Stuff Works.

Mozzarella 

Mozzarellla proaspătă poate fi o variantă bună atunci când cauți brânza cu cea mai redusă cantitate de sodiu. În același timp, sortimentele de mozzarella mai procesate, care sunt tăiate sau mărunțite, au un conținut mai ridicat de sodiu pentru a împiedica deteriorarea. Însă mozzarella mai moale care se păstrează în lichid este un tip de brânză cu un conținut redus de sodiu.

Brânză ricotta

Brânza ricotta are un conținut scăzut de sare și poate fi adăugată în gustări sau mâncăruri. Reprezintă o sursă bună de proteine și poate îmbunătăți echilibrul glucozei pentru persoanele care suferă de diabet de tip 2.

Mascarpone

Brânza mascarpone cremoasă și untoasă, poate avea concentrații destul de crescute de grăsimi, însă, poate fi o variantă bună atunci când cauți brânza cu cea mai redusă cantitate de sodiu. În plus, conține cantități mici de calciu, scrie medicool.ro.

Brânză elvețiană

Brânza elevețiană conține puțină sare. Este mai tare și are un conținut foarte redus de lactoză. 

Trebuie să știi însă că brânza topită conține mult sodiu și grăsimi saturate. 

 

×
Subiecte în articol: brănză sodiu sare