Pentru copii este important să ştie cum se obţin alimentele proaspete şi sănătoase. În acest scop, Asociaţia Roadele Pământului şi Convivium Slow Food Braşov continuă programele de educare a gustului adresate copiilor şi iniţiate în 2010. Primul atelier din acest an va avea loc la 21 ianuarie. Un grup de elevi de gimnaziu de la Şcoala nr. 15 din Braşov va face o vizită la fabrica familiei Babet (mici producători locali de preparate tradiţionale din carne). Copiii vor urmări etapele procesului de producţie a preparatelor din carne. Prin atelierul "Ştii ce mănânci?" din cadrul proiectului de educare a gustului, copiii primesc informaţii direct de la producători şi participă efectiv la procesul de fabricare a hranei. Astfel, ei vor afla importanţa consumului de alimente în cantităţi mici, proaspete şi fără adaosuri de aditivi alimentari, respectul pentru mediu, folosirea conştientă a resurselor naturale şi protejarea reţetelor tradiţionale. Copiii participanţi la atelier vor degusta diverse sortimente de preparate din carne, pentru a identifica diferenţele de gust, textură şi culoare între produsele fabricate tradiţional de micii producători şi cele produse la scară industrială.