x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Tabăra "Michelle Obama”

Tabăra "Michelle Obama”

de Magda Cristina Ursache    |    19 Apr 2010   •   00:00

Prima Doamnă a Americii a acordat recent un interviu revistei Condé Nast Traveler, pentru care a răspuns la întrebarea: "de ce iubeşte Districtul Columbia atât de mult şi care sunt locurile sale preferate?".

Pe primul loc, afirmă Michelle Obama, se află Newseum, muzeul interactiv de istorie modernă, care este şi preferatul fiicelor sale. Doamna Obama nu se limitează însă la istoria modernă. Ea a iniţiat în vara anului trecut o "tabără" specială, menită să le pună pe fiicele sale mai mult în contact cu atracţiile istorice şi culturale ale Americii. Prima Doamnă a preluat pentru o perioadă rolul de "şef de tabără" - inedita "instituţie" afost numită "Tabăra Obama" - şi şi-a plimbat copiii prin unele dintre locurile cele mai încărcate de istorie ale Americii. Printre locurile vizitate s-au numărat: Monticello, proprietatea lui Thomas Jefferson, despre care a spus că este "incredibil de frumoasă", casa lui Frederick Douglas, muntele Vernon şi proprietatea lui George Washington. De asemenea, foarte mult le-a plăcut şi peştera Luray din Virginia, despre care Prima Doamnă a exclamat entuziasmată: "Da, am văzut oul!", referindu-se la formaţiunile calcaroase din interiorul peşterii care arată ca un ou prăjit.

În afară de siturile istorice, Michelle Obama se bucură şi de frumuseţea oraşului Washington, şi de distracţiile oferite de acesta. Printre locurile sale preferate se numără: Taverna "Blue Duck", unde cuplul prezidenţial şi-a serbat cea de-a 17-a aniversare a căsătoriei, restaurantul "Nora", unde Preşedintele a dus-o pentru a sărbători cea de-a 46-a aniversare a sa, şi localul "Good Stuff Eatery", unde, afirmă Michelle Obama, poţi gusta cel mai bun burger din lume. De altfel, meniul localului include chiar şi un preparat dedicat Primei Doamne, "Michelle Melt".

Singura problemă pe care o are soţia preşedintelui american este aceea că nu se poate bucura de tot ce are D.C.-ul de oferit ca un turist obişnuit. "Eu şi soţul meu am vrea să putem merge la o plimbare liniştiţi, nu în miezul nopţii, cum facem acum, ci ziua, când sunt mii de oameni pe stradă, şi să experimentăm vizitarea oraşului la fel ca toată lumea". Prima Doamnă este şocată cum chiar şi o simplă ieşire în oraş cu soţul ei reuşeşte să blocheze traficul pe o distanţă de câteva străzi: "Mergem şi noi la un restaurnat, şi toată lumea blocată în trafic o să-şi descarce nervii pe mine pentru că am ieşit să mănânc un burger".

Este pentru prima oară când o Primă Doamnă acceptă să acorde un interviu reviste Condé Naste Traveler, să descrie zonele turistice preferate şi să apară, în plus, pe coperta revistei. Desigur, a apărea pe coperta unei reviste nu este o problemă pentru Michelle Obama, care a mai apărut până acum şi pe coperţile revistelor Glamour, Vogue, O, People şi Time.

×
Subiecte în articol: travel news