Tabbouleh este o salată minunată, plină de vitamine, revigorantă și răcoritoare. În Orientul Mijlociu această salată este mâncată frecvent și este ideală în zilele toride. În Europa este mai puțin consumată, probabil din cauza abundenței de pătrunjel care sperie. Nimic mai greșit, combinația de frunze,legume, bulgur și mirodenii fac din această salată o mâncare absolut perfectă.
1 legătură mare de pătrunjel
5 frunze de mentă
o roșie potrivită
2 fire de ceapă verde
1 1/2 lingură suc de lămâie
2 linguri ulei măsline extravirgin
1 lingură cu vârf cu bulgur
3 linguri apă fierbinte
1 vârf de cuțit ienibahar măcinat
1 vârf de cuțit scorțișoară măcinată
2 vârfuri de cuțit coriandru măcinat
sare, piper negru
Frunzele de pătrunjel și mentă le spălăm bine după care le uscăm înainte să le tocăm. Frunzele trebuie tocate fin cu un cuțit bine ascuțit.
Peste bulgur se toarnă apă fierbinte, se acoperă și se lasă deoparte până facem celelalte operațiuni.
Ceapa verde se spală și se toacă și ea foarte mărunt și se pune peste frunzele de pătrunjel și mentă.
Roșia se taie î cubulețe mici și se pune peste frunze.
Între timp bulgurul trebuie să se fi umflat. Ilafânăm cu o furculiță li îl punem peste salată.
Acum se adaugă sucul de lămâie și uleiul de măsline, amestecă ușor și potrivim de sare și piper.
Salata este excelentă în combinație cu humus și pita.