x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Târg de Florii la Muzeul Ţăranului Român

Târg de Florii la Muzeul Ţăranului Român

de Magda Cristina Ursache    |    13 Apr 2011   •   18:40

Ca în fiecare an, Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti se aşază în inima sărbătorii de Florii cu o fastuoasă întâlnire a meşterilor populari de pe tot întinsul ţării. Olari, fierari cioplitori, cojocari, plăcintari, pielari, rudari, iconari, ţesătoare, dar şi femei care meşter ştiu a încondeia ouăle, vor veni la Târgul de Florii, care în acest an se va ţine în zilele de 15-17 aprilie. Din târg veţi putea... târgui: obiecte din lemn, obiecte din ceramică, ţesăruti tradiţionale, instrumente muzicale, obiecte de podoabă, mobilier pictat şi jucării din lermn şi ceramică, icoane pe sticlă sau pe lemn. Nu vor lipsi nici bucatele tradiţionale, de la sucuri, dulceţuri, magiunuri şi halvale la miere de albine, lăptişor de matcă, polen şi propolis, de la turtă dulce la ierburi de leac, de la mâncăruri de post la palincă de Bihor.

De asemenea, tot în aceste zile, la Muzeul Ţăranului Român vor avea loc demonstraţii de încondeiat ouă, ateliere de olărit şi de legătorie de hârtie, iar la Clubul Ţăranului Român doi mari “naivi” de pe meleaguri moldave, Ion Măric şi Gheorghe Ciobanu, îşi vor expune lucările. Muzica şi voia bună nu vor lipsi, iar duminică, la orele prânzului, trupa de copii a atelierului de teatru al Muzeului Ţăranului Român va evolua într-o piesă de teatru de animaţie intitulată “Zâna din stejarul cu trei crengi”...

Peste tot şi peste toate, va pluti parfum de floare şi de undeva va adia, aşa, ca o chemare la masă, miros de peşte fript că doar sunt Floriile şi-i sărbătoare mare în Post, şi-i dezlegare la peşte.





×