● Ingrediente: 150 g făină, 80 g zahăr tos, 150 g unt, două ouă, 200 g miez de nucă, 200 g gem de prune, 200 g prune, o linguriţă cu scorţişoară, un sfert de linguriţă cu sare, 4 g praf de copt, două pliculeţe zahăr vanilinat.
● Preparare: Untul rece se taie cuburi şi se pune peste făina amestecată cu sare. Se amestecă până capătă aspectul unui pesmet, se adaugă un ou şi un albuş. Se presară zahărul tos, praful de copt şi se frământă totul până se obţine un aluat omogen. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece 30 de minute. Se întind trei sferturi din aluat într-o tavă unsă cu unt, se pune gemul de prune, se nivelează, se presară cu zahăr vanilinat şi se aşază deasupra felii subţiri de prune. Se presară cu scorţişoară şi miez de nucă tocat, iar deasupra se realizează un grilaj din fâşii de aluat. Se ung cu gălbenuş bătut şi se introduce tava în cuptorul încins. Se coace la foc potrivit până devine aurie, se scoate din cuptor şi după zece minute se poate servi.