x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Tartă cu roşii uscate

Tartă cu roşii uscate

05 Ian 2011   •   19:39
Tartă cu roşii uscate
145136-bucate13-20-page-1-image-0004.jpgIngrediente: 250 g făină, 3 g praf de copt, 150 ml ulei, 100 ml apă, 200 ml smântână, 250 g brânză de vaci, o ceapă albă, 100 g roşii uscate în ulei, 300 g brânză mozza­rela, o legătură de pătrunjel, sare, piper, roşii, cimbru, miez de nucă.

Mod de preparare
1 Ceapa curăţată se toacă mărunt şi se căleşte în 50 ml ulei şi puţină apă.

2 Când s-a răcit se amestecă bine cu smântâna, brânza de vaci, sare şi piper după gust. Se adaugă roşii uscate scurse de ulei şi tocate mărunt şi pătrunjel tocat.

3 Făina se amestecă împreună cu praful de copt, jumătate de linguriţă cu sare, apa fiartă şi uleiul.

4 Se amestecă bine şi se fră­mântă până se obţine un aluat omo­gen. Se întinde o foaie potri­vit de groasă şi se decupează cercuri mai mari.

5 Se pun în forme de tartă din hârtie unse cu ulei, se introduc în cuptorul încins şi se coc zece minute.

6 Se toarnă umplutura, se introduc din nou în cuptor şi se coc la foc mediu 20 de minute sau până când se întăreşte compoziţia şi nu mai curge.

Sfat: Se servesc calde sau reci, cu o salată din roşii, cimbru, miez de nucă şi mozzarela.
Băutura: Palincă

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din legume