Mod de preparare
1 Ceapa curăţată se toacă mărunt şi se căleşte în 50 ml ulei şi puţină apă.
2 Când s-a răcit se amestecă bine cu smântâna, brânza de vaci, sare şi piper după gust. Se adaugă roşii uscate scurse de ulei şi tocate mărunt şi pătrunjel tocat.
3 Făina se amestecă împreună cu praful de copt, jumătate de linguriţă cu sare, apa fiartă şi uleiul.
4 Se amestecă bine şi se frământă până se obţine un aluat omogen. Se întinde o foaie potrivit de groasă şi se decupează cercuri mai mari.
5 Se pun în forme de tartă din hârtie unse cu ulei, se introduc în cuptorul încins şi se coc zece minute.
6 Se toarnă umplutura, se introduc din nou în cuptor şi se coc la foc mediu 20 de minute sau până când se întăreşte compoziţia şi nu mai curge.
Sfat: Se servesc calde sau reci, cu o salată din roşii, cimbru, miez de nucă şi mozzarela.
Băutura: Palincă
Citește pe Antena3.ro