x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Tarte cu praz şi mazăre

Tarte cu praz şi mazăre

11 Noi 2010   •   00:00
Tarte cu praz şi mazăre
6014-136760-untitled1.jpg● Ingrediente: un fir de praz, 200 g făină, un pliculeţ praf de copt, 50 g migdale, 100 g ma­zăre congelată, 100 g caşcaval sărat, 100 g măsline feliate, un căţel de ustu­roi, 3 ouă, 100 ml ulei, 100 ml lapte, sare, piper, cimbru uscat, sos de roşii.

● Mod de preparare:
1
Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge puţin ulei, se căleşte prazul şi se lasă la răcit.

2 Mazărea se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se lasă la răcit într-o strecurătoare. Caşca­valul se dă prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune într-un bol.

3 Ouăle se mixează până îşi dublează volumul, se adaugă făina amestecată cu praful de copt, măslinele feliate, uleiul de măsline rămas şi prazul călit.

4 Se adaugă usturoiul curăţat de foi şi pisat, laptele dulce călduţ, sare şi piper după gust.

5 Se presară cimbrul şi migdalele tocate mărunt, se amestecă totul şi se pune compoziţia în forme de brioşă unse cu ulei.

6 Se coc la foc mediu 30-35 de minute, se scot şi se servesc imediat.

● Sfat: Se servesc ca atare sau cu un sos de roşii fierbinte.
● Băutura: Merlot

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din legume