● Mod de preparare:
1 Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge puţin ulei, se căleşte prazul şi se lasă la răcit.
2 Mazărea se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se lasă la răcit într-o strecurătoare. Caşcavalul se dă prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune într-un bol.
3 Ouăle se mixează până îşi dublează volumul, se adaugă făina amestecată cu praful de copt, măslinele feliate, uleiul de măsline rămas şi prazul călit.
4 Se adaugă usturoiul curăţat de foi şi pisat, laptele dulce călduţ, sare şi piper după gust.
5 Se presară cimbrul şi migdalele tocate mărunt, se amestecă totul şi se pune compoziţia în forme de brioşă unse cu ulei.
6 Se coc la foc mediu 30-35 de minute, se scot şi se servesc imediat.
● Sfat: Se servesc ca atare sau cu un sos de roşii fierbinte.
● Băutura: Merlot
Citește pe Antena3.ro