● Mod de preparare:
1 Drojdia se dizolvă într-un bol cu puţină apă călduţă şi mierea, se adaugă făină cât să rezulte un aluat curgător şi se lasă să dospească zece minute. Într-un bol se amestecă făina integrală cu făina de grâu, mălaiul şi un sfert de linguriţă cu sare.
2 Se adaugă drojdia dospită şi restul de apă călduţă, jumătate de linguriţă cu scorţişoară, se frământă până se obţine un aluat nelipicios, eventual mai adăugându-se puţină făină sau apă, după cum e cazul. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească la loc cald până îşi dublează volumul.
3 Se întind foi subţiri, se taie dreptunghiuri, se înţeapă cu o furculiţă şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc la foc mediu 10-15 minute.
4 Se pune într-o oală ciocolata, untul cu laptele, frişca, jumătate de linguriţă cu scorţişoară şi se fierb la bain-marie până se topeşte ciocolata. Se stropesc tartinele cu sos, se presară seminţe de rodie, se aşază felii de kiwi şi se servesc.
● Sfat: În aluatul de tartine se mai pot adăuga migdale, fistic sau nuci caju tocate mărunt.
● Băutura: Cafea
Citește pe Antena3.ro