x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Tartine cu kiwi şi rodie

Tartine cu kiwi şi rodie

22 Oct 2010   •   00:00
Tartine cu kiwi şi rodie
5981-134488-untitled1.jpg● Ingrediente: 500 g făină integrală, 100 g făină de grâu, 100 g mălai, 30 g drojdie, sare, o linguriţă cu miere, 4 kiwi, o rodie, 125 ml lapte, 500 ml apă, 50 ml frişcă, 30 g unt, 300 g ciocolată neagră, scorţişoară, migdale, fistic, nuci caju

● Mod de preparare:
1
Drojdia se dizolvă într-un bol cu puţină apă călduţă şi mierea, se adaugă făină cât să rezulte un aluat curgător şi se lasă să dospească zece minute. Într-un bol se ames­tecă făina integrală cu făina de grâu, mălaiul şi un sfert de linguriţă cu sare.

2 Se adaugă drojdia dospită şi restul de apă călduţă, jumătate de linguriţă cu scorţişoară, se fră­mân­tă până se obţine un aluat ne­li­picios, eventual mai adăugându-se puţină făină sau apă, după cum e cazul. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească la loc cald până îşi dublează volumul.

3 Se întind foi subţiri, se taie dreptunghiuri, se înţeapă cu o furcu­liţă şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc la foc me­diu 10-15 minute.

4 Se pune într-o oală ciocolata, untul cu lap­tele, frişca, jumătate de linguri­ţă cu scorţişoară şi se fierb la bain-ma­rie până se topeşte ciocolata. Se stro­pesc tartinele cu sos, se presară se­minţe de rodie, se aşază felii de kiwi şi se servesc.

● Sfat:
În aluatul de tartine se mai pot adăuga migdale, fistic sau nuci caju tocate mărunt.
● Băutura: Cafea

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate dulci