x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Tocană de limbă cu sos de roșii aromat cu dafin

Tocană de limbă cu sos de roșii aromat cu dafin

de Andreea Tiron    |    24 Apr 2024   •   09:30
Tocană de limbă cu sos de roșii aromat cu dafin
Sursa foto: Cumvaplace.ro

Limba, indiferent dacă este de vițel, vită ori porc, este un mușchi cu carne fină și nu are niciun pic de grăsime.

Și este o carne foarte, foarte gustoasă. Noi am pregătit azi o tocană de limbă de vițel cu sos de roșii aromat cu dafin și i-am alăturat o garnitură de orez. Delicioasă, atât vă mai spunem!

O rețetă cumvaplace.ro:

INGREDIENTE

  • 1 bucată de limbă (de vițel)

  • 1 țelină mică

  • 1 morcov

  • 1 rădăcină de albitură

  • 1 ardei gras mic

  • 1 ceapă mică

  • Piper boabe

  • Sare

  • Pentru sos
  • 1 cutie de roșii în conservă

  • 1 lingură de pastă de tomate

  • 1 ceapă

  • 1 ardei capia

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • 2 cani de supă de limbă

  • 1 frunză de dafin

  • 100 ml vin (roșu, de preferat)

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Puneți limba la fiert în apă rece cu sare, 3-4 boabe de piper și legumele întregi. Noi am folosit o oală sub presiune, astfel că am scurtat timpul de fierbere, a fost gata în 40 de minute. Țineți cont, atunci când o fierbeți, că limba se va găti și în sos. Dacă folosiți limbă de porc, timpul de fierbere va fi mai scurt, 20-25 de minute în oala sub presiune.
  • După ce a fiert, strecurați și puneți deoparte supa limpede și, cât este fierbinte, curățați limba de piele. Tăiați-o apoi în felii potrivit de groase.
  • Pentru sos, tăiați ceapa cât mai fin și înăbușiți-o în uleiul încins. Apoi puneți ardeiul capia tăiat cubulețe și pasta de tomate, iar după 3-4 minute adăugați vinul. Lăsați să dea câteva clocote, să se evapore alcoolul, și puneți roșiile în conservă, o cană de supă de limbă, dafinul, sare și piper.
  • Lăsați să fiarbă 20 de minute și completați cu supă dacă sosul scade prea mult. Adăugați și feliile de limbă și mai țineți pe foc 10-15 minute.
  • Noi am mâncat tocana de limbă cu o garnitură de orez fiert, simplu. Dar este la fel de gustoasă și lângă cartofi fierți, și lângă o porție de paste.

SFATURI

  • Dacă vreți să faceți celebra mâncare de limbă cu măsline, adăugați în sos  aproximativ 150-200 g de măsline fără sâmburi. Și, în funcție de gust, ați mai putea pune în sos și 2-3 felii de lămâie.

 

×
Subiecte în articol: tocană de limbă dafin sos de roșii