Și este o carne foarte, foarte gustoasă. Noi am pregătit azi o tocană de limbă de vițel cu sos de roșii aromat cu dafin și i-am alăturat o garnitură de orez. Delicioasă, atât vă mai spunem!
O rețetă cumvaplace.ro:
INGREDIENTE
-
1 bucată de limbă (de vițel)
-
1 țelină mică
-
1 morcov
-
1 rădăcină de albitură
-
1 ardei gras mic
Citește pe Antena3.roUn băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat -
1 ceapă mică
-
Piper boabe
-
Sare
- Pentru sos
-
1 cutie de roșii în conservă
-
1 lingură de pastă de tomate
-
1 ceapă
-
1 ardei capia
-
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
-
2 cani de supă de limbă
-
1 frunză de dafin
-
100 ml vin (roșu, de preferat)
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Puneți limba la fiert în apă rece cu sare, 3-4 boabe de piper și legumele întregi. Noi am folosit o oală sub presiune, astfel că am scurtat timpul de fierbere, a fost gata în 40 de minute. Țineți cont, atunci când o fierbeți, că limba se va găti și în sos. Dacă folosiți limbă de porc, timpul de fierbere va fi mai scurt, 20-25 de minute în oala sub presiune.
- După ce a fiert, strecurați și puneți deoparte supa limpede și, cât este fierbinte, curățați limba de piele. Tăiați-o apoi în felii potrivit de groase.
- Pentru sos, tăiați ceapa cât mai fin și înăbușiți-o în uleiul încins. Apoi puneți ardeiul capia tăiat cubulețe și pasta de tomate, iar după 3-4 minute adăugați vinul. Lăsați să dea câteva clocote, să se evapore alcoolul, și puneți roșiile în conservă, o cană de supă de limbă, dafinul, sare și piper.
- Lăsați să fiarbă 20 de minute și completați cu supă dacă sosul scade prea mult. Adăugați și feliile de limbă și mai țineți pe foc 10-15 minute.
- Noi am mâncat tocana de limbă cu o garnitură de orez fiert, simplu. Dar este la fel de gustoasă și lângă cartofi fierți, și lângă o porție de paste.
SFATURI
- Dacă vreți să faceți celebra mâncare de limbă cu măsline, adăugați în sos aproximativ 150-200 g de măsline fără sâmburi. Și, în funcție de gust, ați mai putea pune în sos și 2-3 felii de lămâie.