x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Tradiţii şi obiceiuri la ASAS.

Tradiţii şi obiceiuri la ASAS.

de Maria Belu    |    09 Iun 2011   •   12:35

Editia cu numarul 51 (11 si 12 iunie) a Targului de produse ecologice, traditionale si naturale obtinute in ferme si gospodarii taranesti , in Parcul Academieide Studii Agricole si Silvice, se va desfasura sub semnul Mosilor de Vara si alRusaliilor. "Sambata Mortilor, denumita si Mosii de Vara este o ramasita a ritualuluilatin, stravechi de pomenire a mortilor si se tine in sambata dinaintea Rusaliilor.Se crede ca sufletele mortilor, dupa ce au parasit, in Joia Mare, mormintelese preumbla printre cei vii pana la Rusalii, cand se intorc la locul lor. Aceastasarbatoare reprezinta unul dintre cele mai importante momente ale cultului mortilorsi este, alaturi de Pasti, cea mai veche sarbatoare crestina', spune Anca Corduban,comuna Mitocul Dragomirnei, judetul Suceava.La aceasta editie Carmen Tataran, din Lapusel, Maramures, le va "preda'gospodinelor aflate in targ cum sa gateasca delicioasa "tocanita de pui-Ardeal',facuta din carne ecologica. De asemenea, doamnele vor afla si tainele preparariiciorbei, facute in localitatea Palanca, Bacau, din fasole verde cu cartofi, acrita cuzer si dreasa cu oua si smamtana.Atmosfera de sarbatoare va fi intretinuta de formatia de Calusari, din comuna Contesti, judetul Teleorman, dar si de elevii Grupului Scolar Agricol, din Alexandria.

×
Subiecte în articol: targ culinar